Antena Meniu Search
x

Video Rabla Plus 2023. Actele necesare pentru a primi tichet de 51.000 de lei de la stat, pentru o maşină electrică

Grăbeşte-te dacă vrei să cumperi o maşină electrică sau hibrid. O nouă etapă din programul Rabla Plus a demarat ieri joi, 23 noiembrie, dar bugetul este limitat. Ajunge doar pentru o mie 500 de vehicule. Anul viitor, valoarea vaucerelor ar putea scădea, ca să îşi poată cumpăra automobile verzi mai mulţi şoferi.  

Claudiu Crăciunică
de Claudiu Crăciunică

la 24.11.2023, 20:43

Vezi și

Statul acordă un tichet de 51.000 de lei pentru maşini electrice, dacă se casează un vehicul vechi, şi 26.000 de lei pentru maşini hibrid care se încarcă la priză. Aceeaşi valoare o are şi vaucerul pentru cumpărarea unei motociclete electrice. Există şi un bonus de 1.500 de lei pentru casarea unei maşini mai vechi de 15 ani sau cu normă de poluare de Euro 3 în jos.

Rabla Plus 2023. Actele necesare pentru un tichet de 51.000 de lei de la stat, pentru o maşină electrică

Claudiu Crăciunică, reporter Observator: Clienții persoane fizice care doresc să-și cumpere o mașină 100% electrică sau hibrid plug-in în această toamnă, au șansa unei noi sesiuni Rabla Plus începând cu 23 noiembrie, ora 10:00. Actele necesare pentru a se înscrie la un dealer auto sunt certificat fiscal de la ANAF, certificat fiscal de la Taxe Locale și actele mașinii ce urmează a fi casate. Una sau două la număr. 

Bugetul acestei sesiuni se apropie de 73 de milioane de lei, dar vaucerele se acordă numai pentru maşini electrice care costă sub 75.000 de euro.

Pe acelaşi subiect

Șofer-reporter: Dacă nu exista programul nu aș fi cumpărat-o. Încurajează achiziția de mașini electrice în momentul când merg prin oraș și deschid geamul sau merg pieton, nu mai respir atâtea gaze.

- Ce vă place la mașina electrică?

- E silențioasă, nu poluează.

- Ce părere aveți despre programul Rabla Plus?

- Este foarte ok și mi-aș dori să continue și anii următori să fie cât mai multe mașini electrice.

Adrian Sandu, Asociația Constructorilor Auto din România: În primele zece luni ale anului 2023 avem o creștere a înmatriculărilor de vehicule noi de circa 15% față de perioada similară din 2022, observăm, de asemenea, o creștere a înmatriculărilor de vehicule electrice, full electrice și hibrid. Circa 12.700 de unități de vehicule full electrice. Evident și datorită programelor Rabla și Rabla Plus. 

Preţurile au început să scadă, pentru că importatorii au acum multe mașini pe stoc. Chiar şi aşa, distribuitorii sunt dependenți de programul Rabla Plus.

Nicolae Roșca, director vânzări vehicule electrice: Când nu este în vigoare Rabla Plus merge destul de greu, pentru mașini electrice cel puțin, lumea se așteaptă la o subvenție, un grant din partea guvernului.

Mircea Fechet, Ministrul Mediului: Nu sunt bani foarte mulţi, sunt 72,6 milioane de lei, deci vom putea finanţa aproximativ 1.500 de autoturisme electrice, însă ştiu că e un program extrem de apreciat de către români, care vor beneficia de unul dintre cele mai mari vouchere din Uniunea Europeană, de aproximativ 10.000 de euro.

Peste 36.000 de automobile electrice au fost cumpărate cu subvenţie de la stat, în cei şase ani de când există Programul "Rabla Plus".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Rabla Plus 2023. Actele necesare pentru a primi tichet de 51.000 de lei de la stat, pentru o maşină electrică