Antena Meniu Search
x

Video Programul Rabla 2023 ar putea fi modificat. Ce schimbări pregăteşte Guvernul

Programul Rabla ar putea fi modificat. Guvernul vrea ca cei care primesc bani din partea statului pentru casarea unui autoturism vechi, să poată cumpăra doar mașini mai ieftine. Astfel, autoritățile speră să stimuleze vânzările de mașini autohtone. 

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 31.10.2023, 22:06

Vezi și

Marius Gîrlaşiu, reporter Observator: Surse guvernamentale spun că Executivul va modifica în viitor programul Rabla, astfel încât acele vouchere obţinute de români de la stat prin intermediul acestui program să nu mai poată fi folosite pentru achiziţie de autoturisme de lux.

Ce modificări ar putea suferi programul Rabla 2023

În acest sens, spun sursele noastre, Guvernul va renunţa la plafonul actual de 75.000 de euro şi va reduce acest plafon la 35.000 de euro sau 40.000 de euro. Explicaţia ar fi aceea că statul nu trebuie să finanţeze în programul Rabla achiziţia de autoturisme de lux, să nu ajute românii să-şi cumpere maşini scumpe, ci mai degrabă să încurajeze achiziţia de maşini fabricate în România sau de maşini care au un certificat verde, pentru că mulţi dintre românii care achiziţionau aceste vouchere le foloseau mai departe pentru a-şi cumpăra maşini extrem de scumpe.

Ar fi existat discuţii deja la Ministerul Economiei pentru introducerea unui certificat verde şi, de asemenea, premierul Marcel Ciolacu şi-ar dori să încurajeze achiziţia de maşini fabricate în ţara noastră. Datele oficiale arată în acest moment că 10.000 de români şi-au cumpărat în acest an autoturisme noi prin programul Rabla.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Programul Rabla 2023 ar putea fi modificat. Ce schimbări pregăteşte Guvernul