Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Războiul din Ucraina ar putea duce la o creştere alarmantă a preţurilor, în România și în toată lumea

Se anunţă un an dificil pentru agricultura românească. Cel mai mare producător de îngrăşământ din ţară are în continuare producţia sistată, din cauza preţului uriaş al gazelor. Iar în aceeaşi situaţie sunt mai multe combinate chimice din Europa. În aceste condiţii, agriculorii spun că ori vor avea o producţie mai mică, ori vor majora substanţial preţurile, pentru că vor lucra cu îngrăşământ din import, mult mai scump. 

de Redactia Observator

la 15.03.2022 , 08:32

Aşteptăm recoltatul. Cultura arată foarte bine!

Imaginile sunt de anul trecut. Anul acesta, spun specialiştii, rezultatele nu vor mai fi atât de spectaculoase.

Cseh  Emerich, fermier: Noi, agricultorii, nu știm cum să luăm îngrășăminte. Pentru că noi avem cel mai mare combinat, în Tg Mureș, şi nu funcţionează. 

Vezi și

Ovidiu Maior, purtător de cuvânt Azomureș: Suntem din această situație de la jumătatea lunii decembrie de când de activitatea de producție de pe platforma Azomureș a fost suspendată.

Pe acelaşi subiect

Motivul ar fi facturile foarte mari la gaze şi la electricitate.

Ovidiu Maior, purtător de cuvânt Azomureș: Şi în acest moment prețurile la gazele naturale, principala noastră materie prima, sunt ridicate ceea ce nu ne permit din punct de vedere economic să putem relua activitatea. Prețul fertilizanților nu acoperă practic materia primă. 

Războiul din Ucrana ar putea duce la creştere alarmantă a preţurilor

Preţul foarte mare la gaze a dus la oprirea unor unități de producție şi în Franța, Italia, Ungaria sau Croația. Cei de la Azomureş spun că pentru campania agricolă din această primăvară au stocuri de îngrăşăminte chimice.  

Ovidiu Maior, purtător de cuvânt Azomureș: Ne așteptăm ca în campania agricolă de toamnă se există cu adevărat o criză a îngrășămintelor ceea ce va da peste cap culturile de toamnă.

Producător legume: Nu se poate. Fără îngrășământe...că nu crește cartoful frumos nu cumpără nimeni. Poate ne lăsăm de meserie. Abia am scos cheltuielile. 

Specialiştii se aşteaptă ca şi războiul din Ucrana să ducă la creştere alarmantă a preţurilor. Şi nu numai în România, ci în întreaga lume.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri economice » Războiul din Ucraina ar putea duce la o creştere alarmantă a preţurilor, în România și în toată lumea