Antena Meniu Search
x

Video Roland a scăpat de grija facturilor după o investiţie de 20.000 de euro. "Consumul o să fie aproape zero"

Măcar casele să fie verzi. Şi nu doar pentru mai puţină poluare, ci şi pentru...buzunare. Au înţeles asta sute de mii de români care încearcă, la fel, să-şi reducă facturile la iarnă. Sunt costuri chiar şi cu câteva sute de lei mai mici! 

de Redactia Observator

la 15.09.2023, 18:10

Vezi și

Pe principiul iarna car şi vara sanie, oamenii din Maramureş caută soluţii să iasă mai ieftin cu încălzirea la iarnă. Roland, de exemplu, şi-a cumpărat anul trecut panouri fotovoltaice. 

Roland Strebeli: E totul automatizat. Pot controla şi de pe telefon. E mult mai comod şi mult mai practic şi se poate exact decide în ce perioadă să se încălzească şi atunci consumul o să fie aproape zero. 

Deşi investiţia nu a fost deloc ieftină, Roland speră că va recupera banii. 

Roland Strebeli: Investiţia poate ajunge la 15.000 de euro cu tot cu panouri şi mai bine cam 20.000. 

Pe acelaşi subiect

Cei care nu-şi permit să investască în panouri fotovoltaice, îşi cumpără din timp lemne de foc. Alexandru și-a umplut magazia încă din primăvară. 

Alexandru Barabaș: Am cumpărat lemne ca să apuce să se usuce. Şi sperăm să fie o iarnă mai lejeră. Că avem doar 10 metri cubi de lemne. 

Pe lângă lemne, bărbatul foloseşte şi alte surse de căldură

Alexandru Barabaș: Avem varianta de noapte pe centrală electrică. Îmi doresc să iau o pompă de căldură să înlocuiresc centrala electrică. 

Mihai Leșan, purtător de cuvânt Direcția Silvica Maramureș: Deja avem cifrele pe 8 luni de zile. A crescut cererea pentru lemn de foc a întregii populaţii a judeţului cu 25%.

La Ocolul Silvic, un metru cub de lemne costă aproape 300 de lei. Cei care cumpără de la firme private plătesc cu o sută de lei mai mult. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Roland a scăpat de grija facturilor după o investiţie de 20.000 de euro. "Consumul o să fie aproape zero"