Antena Meniu Search
x

Video România, campioană la utilizarea energiei eoliene în Europa. Pe ce loc s-a clasat ţara noastră în ceea ce priveşte producţia

România a fost vineri pe primul loc în Europa în ceea ce privește utilizarea energiei eoliene. Când vorbim însă de producţia acestui tip de energie, ţara noastră s-a clasat pe locul şase.

de Redactia Observator

la 09.07.2023, 09:15

Vezi și

Statisticile sunt actualizate zilnic iar cifrele au arătat că la sfârşitul săptămânii, ţara noastră a fost liderul european în ceea ce privește utilizarea energiei eoliene. Procentul de vineri al României a fost de 29%, iar pe locurile următoare s-au situat Lituania (25%), Spania (21%) și Suedia (20%). În primele zece țări din Europa au mai fost Croația(18%), Marea Britanie (17%), Danemarca (16%), Grecia (12%), Olanda (12%) și Germania (8%).

În ceea ce privește producția de energie eoliană, cu echipamente de pe uscat și de pe apă, vineri, România a fost pe locul 6. Spania fiind pe primul loc. 

Totodată, potrivit statisticilor, anul trecut, energia eoliană a acoperit 15% din cererea de energie electrică a UE. Iar in unele zile, a acoperit peste 100% din cererea de energie electrică a unor state membre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » România, campioană la utilizarea energiei eoliene în Europa. Pe ce loc s-a clasat ţara noastră în ceea ce priveşte producţia