Antena Meniu Search
x

Romania, in zona euro in 2017 - 2018

Premierul Romaniei, Victor Ponta, a declarat, intr-un interviu pentru Deutsche Welle, ca Romania va intra in zona euro in 2017-2018

Intr-un interviu acordat agentiei Deutsche Welle, premierul afirma ca vizita pe care o va efectua in Germania, in intervalul 10-11 iunie, unde se va intalni cu cancelarul Angela Merkel, are ca scop o revenire a relatiilor bilaterale la nivelul anterior, acestea suferind "o perioada de inghet" in urma crizei politice de anul trecut.

"In mod sigur, vizita din Germania are ca scop o revenire a relatiilor bilaterale la un nivel care a existat in anii trecuti si care anul trecut, in 2012, in urma crizei politice din Romania, a suferit o perioada de inghet, ca sa spun asa. Acesta este scopul principal. Dar daca vorbim de politici publice la nivel national si european, lucrurile sunt intr-o continua evolutie si nu sunt divizate in alb si negru, cine-i cu socialistii si cine-i cu crestin-democratii", afirma Ponta. Romania doreste sa aiba din nou un parteneriat strategic cu Germania si va asigura Berlinul, asa cum a procedat si la Bruxelles, de faptul ca, dincolo de bataliile politice interne, convingerea sa "absoluta si reala" este ca drumul Romaniei - in care el poate sau nu ocupa postul de prim-ministru - este cel european si transatlantic, anunta Antena3.

Victor Ponta a mai declarat ca, "daca intram nepregatiti, ne ducem in faliment".

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Romania, in zona euro in 2017 - 2018