Antena Meniu Search
x

Curs valutar

România va exporta din nou carne de oaie, vită şi capră în Maroc. Ce alte produse vom mai trimite

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, a parafat certificatele sanitare veterinare necesare pentru demararea exportului de carcase de ovine, bovine şi caprine, precum şi pentru miere, lapte şi produse lactate către Regatul Maroc, a anunţat instituţia, printr-un comunicat.

de Redactia Observator

la 17.10.2024 , 11:10

România va exporta din nou de oi, vaci şi capre către Maroc. Ce alte produse vom mai trimite România va exporta din nou de oi, vaci şi capre către Maroc. Ce alte produse vom mai trimite - Shutterstock

"Ieri, 16 octombrie 2024, în cadrul vizitei de lucru în Regatul Maroc, delegaţia Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condusă de preşedintele Alexandru Bociu, a realizat un pas decisiv în diversificarea exporturilor româneşti. Aceasta a parafat certificatele sanitare veterinare necesare pentru demararea exportului de carcase de ovine, bovine şi caprine, precum şi pentru miere, lapte şi produse lactate. Această realizare este rodul negocierilor purtate de specialiştii ANSVSA încă din anul 2017 şi reprezintă un important progres în cadrul relaţiilor comerciale dintre România şi Regatul Maroc", se arată în comunicatul ANSVSA.

Potrivit sursei citate, un alt obiectiv important atins a fost reluarea exportului de ovine în Regatul Maroc, relatează Agerpres.

Delegaţia a fost organizată în cadrul unui parteneriat public-privat iar crescătorii de ovine români au avut ocazia să se întâlnească cu oameni de afaceri marocani, contribuind astfel la întărirea relaţiilor economice şi comerciale şi la creşterea exporturilor de animale vii.

Articolul continuă după reclamă

"Prin iniţiativele sale, ANSVSA creează noi oportunităţi pentru producătorii români, diversificând exporturile către Regatul Maroc. Aceasta le oferă fermierilor şansa de a valorifica produsele de calitate superioară pe această piaţă, întărind astfel statutul României ca un actor semnificativ în agricultura şi industria alimentară," a afirmat preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, citat în comunicat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri economice » România va exporta din nou carne de oaie, vită şi capră în Maroc. Ce alte produse vom mai trimite