Antena Meniu Search
x

Video Românii care vor avea cheltuieli mai puţine anul viitor. Guvernul a dat deja o ordonanţă de urgenţă

Există o categorie de români care vor avea mai puţine cheltuieli anul viitor. Vorbim despre locatarii blocurilor care vor fi anvelopate şi care nu vor mai fi obligaţi să suporte un anumit procent. Guvernul vrea ca povara acestor cheltuieli să treacă la primăriile de care aparţin.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 19.12.2022, 16:30

Vezi și

Dacă până acum, locatarii au de plată între 10% şi 25% din valoarea anvelopării blocului, de anul viitor va fi gratuit pentru ei. Toate costurile suplimentare vor pica în sarcina autorităţilor locale. Concret, Guvernul vrea ca 90% din fondurile folosite pentru anveloparea blocurilor să vină din fonduri europene nerambursabile. Alte 5% de la bugetul de stat, iar 5% de la bugetul local.

În acest sens, Guvernul a pregătit deja o ordonanţă de urgenţă care se va aplica în termen de 30 de zile, adică de la mijlocul lunii ianuarie a anului viitor. Astfel, Guvernul speră că mai multe blocuri vor fi reabilitate termic pentru că acum cifrele nu arată deloc bine. În Capitală, cele 6 primării de sector au reuşit să reabiliteze termic puţin peste 200 de blocuri. Primarii spun că preţurile sunt destul de mari, iar în unele sectoare reabilitarea unui singur bloc costă şi un milion de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Românii care vor avea cheltuieli mai puţine anul viitor. Guvernul a dat deja o ordonanţă de urgenţă