Antena Meniu Search
x

Video S-a schimbat etichetarea becurilor. Experţii oferă sfaturi pentru reducerea facturii la energie

De la 1 septembrie, etichetele pentru becuri şi lămpi se schimbă, mai exact se simplifică. Iar asta îi va ajuta pe consumatori să vadă mai uşor care sunt produsele care economisesc cel mai mult energie şi automat bani.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 01.09.2021, 17:57

Vezi și

Un bec led, care până astăzi era considerat în clasa A+, adică foarte eficient, este considerat a fi clasa F, adică foarte ineficient. Această schimbare apare pentru că s-a schimbat termenul de comparaţie, înainte de toate. Becurile pe care le găsim la raft nu mai sunt comparate cu becurile vechi, incandescente, ci sunt comparate cu becuri led foarte eficiente, care reuşesc să emită multă lumină cu foarte puţină electricitate.

Clasificare nouă şi la electrocasnice

Acelaşi lucru s-a întâmplat în luna martie şi cu alte electrocasnice, precum maşini de spălat, televizoare sau frigidere. Şi acestea au trecut la noua clasificare.

Toate dispozitivele din clasa A sunt cele mai eficiente, consumă cât mai puţin curent. La polul opus se află produsele din clasa G. Acelea sunt cele mai puţin eficiente şi ne oferă cel mai puţin în raport cu electricitatea consumată.

Experţii în domeniu spun că este mai bine să alegem electronice cât mai eficiente. Asta pentru că deşi la raft au un cost mai ridicat, acesta se va amortiza în timp, în factura de electricitate, mai ales că şi aceasta a crescut în ultima vreme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri economice » S-a schimbat etichetarea becurilor. Experţii oferă sfaturi pentru reducerea facturii la energie