Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Salarii îngheţate şi TVA mai mare. Măsurile de austeritate aşteptate de economişti pentru 2025

După dezmățul din an electoral, urmează nota de plată. Salariile bugetarilor ar putea fi înghețate anul viitor din cauza datoriei publice care a depăşit 50% din PIB. Nu este singura măsură la care se aşteaptă analiştii. Mulţi dintre ei spun că TVA-ul va creşte, la fel şi impozitul pe dividende.

de Florentina Lazăr

la 08.10.2024 , 14:13

Guvernul Ciolacu lasă o moștenire viitorului Executiv, înghețarea salariilor bugetarilor. Într-un document oficial al Ministerului de Finanțe este stipulat faptul că datoria publică a ajuns la 51,6% din PIB în primul trimestru din anul 2024. Practic, statul a îndatorat fiecare român cu 9.000 de euro, iar anul viitor, în primele șase luni, Guvernul va trebui să ia măsuri de corecție. Măsuri care vor conține și înghețarea salariilor bugetarilor. De asemenea, Guvernul pregătește reforma fiscală. Specialiștii se așteaptă la creșterea TVA-ului de la 19% la la 22% și la dublarea impozitului pe dividente care ar putea ajunge anul următor la 16%. În plus, taxa pe cifra de afaceri care se aplică acum la marile companii ar putea fi permanentizată.

Vezi și
Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
Vă costă mai mult chiria anul acesta faţă de 2023?
Observator » Ştiri economice » Salarii îngheţate şi TVA mai mare. Măsurile de austeritate aşteptate de economişti pentru 2025