Antena Meniu Search
x

Video Salariile bugetarilor vor creşte cu 10% de la 1 ianuarie. Cine beneficiază de măsură

În prag de sărbători, Guvernul este cu dare de mână. Le face un nou cadou bugetarilor - un plus de 10% la salarii. Potrivit unui document publicat de Ministerul Finanţelor, lefurile angajaţilor de la stat ar urma să crească din nou de la 1 ianuarie. Majorările nu sunt însă pentru toate categoriile de bugetari. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 30.11.2022, 15:07

Vezi și

Poliţiştii ar urma sa primeasca lefuri mai mari din 2023, iar la fel se va întâmpla şi cu profesorii şi angajaţii din sănătate. Aceştia nu trebuie să fi ajuns la grila de salarizare din 2022. În cazul în care s-a întâmplat acest lucru, mărirea de 10% nu va mai fi acordată.

Impactul bugetar pentru aceasta măsură este de 3,8 miliarde de lei. S-a discutat şi despre mărirea salariilor pentru demnitari, dar s-a stabilit ca acestea să fie îngheţate la nivelul actual. Vor fi menţinute sporurile pentru bugetari, iar munca suplimentară va fi compensată cu timp liber.

România rămâne în continuare în topul ţărilor fruntaşe care alocă foarte mulţi bani din bugetul de stat pentru a plăti lefurile bugetarilor. Numai în primele şase luni ale acestui an, am dat 58 de miliarde de lei, adică 4,2% din PIB, pentru plata salariilor angajaţilor din instituţiile de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Salariile bugetarilor vor creşte cu 10% de la 1 ianuarie. Cine beneficiază de măsură