Antena Meniu Search
x

Salariul diferă în funcţie de judeţ. Zonele în care românii câştigă cel mai bine

Dacă sunteţi în căutarea unui loc de muncă, trebuie să ştiţi că salariul nu diferă doar în funcţie de specializare şi experienţă, ci şi în funcţie de judeţul în care este disponibil jobul. Şi asta pentru că există diferenţe destul de mari ale salariului mediu net, în zone diferite ale ţării.

de Angela Bertea

la 02.11.2023, 08:19

Salariul diferă în funcţie de judeţ. Zonele în care românii câştigă cel mai bine

Daca e sa vorbim despre un top al zonelor cu cele mai mari salarii, înregistrate anul acesta, potrivit unei analize făcute de o platformă online de recrutare, ei bine printre acestea se numără municipiul București, cu o medie salarială netă de 5.000 de lei. Apoi, urmează județele Timiş, cu 4.700 de lei, Cluj, cu 4.500 de lei. Topul este completat de Ilfov, Iaşi, Braşov şi Sibiu cu 4.000 de lei.

Totodată alte județele in care salariul mediu net depăşeşte pragul de 3.500 de lei sunt Bihor cu 3950 de lei și  Prahova, Arges ori Alba, cu 3.800 de lei. Daca vreți să vă angajați în județe precum Vâlcea, Ialomiţa şi Gorj, trebuie sa știți că media salarială netă este de 3.200 de lei pe lună iar in Caraş-Severin şi Vaslui, cu 3.100 de lei. Acestea ar fi la coada clasamentului. In continuare cele mai bine plătite locuri de munca sunt in IT cu o medie salarială netă de 6.500 de lei pe lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Salariul diferă în funcţie de judeţ. Zonele în care românii câştigă cel mai bine