Antena Meniu Search
x

Video Salariul mediu net a scăzut de la o lună la alta. Domeniile de lucru unde angajaţii au primit măriri însemnate

Avem inflaţie mai mică, preţurile sunt însă mari. Şi nici la capitolul salarii nu stăm prea bine. De exemplu, salariul mediu net pe economie a scăzut în luna august faţă de cât era în iulie. Însă, dacă e să ne raportăm la aceeaşi perioadă a anului trecut, românii câştigă mai bine acum.

de Redactia Observator

la 12.10.2023, 13:50

Vezi și

Faţă de luna iulie, în august salariul mediu net a scăzut cu 34 de lei. Practic, de la 4.565 de lei a ajuns la 4.531 de lei. 

Salarii mai mici de la o lună la alta

În ceea ce priveşte domeniile de activitate, românii care lucrează în IT rămân în continuare cei mai bine plătiţi. Aici, salariile depăşesc 10.000 de lei. La polul opus se află angajaţii din Horeca. Mai exact cei care lucrează în hoteluri şi restaurante, unde cele mai mici salarii pornesc pornesc de la 2.500 de lei.

Cât despre creşterile salariale, cei care lucrează în transporturi, asigurări, extracţia de metale, petrol şi gaze au înregistrat cele mai mari creşteri de salarii. Şi tot despre o creştere putem vorbi şi dacă e să comparam cifrele din acest an cu cele de anul trecut. Mai exact, în agust 2023 salariul mediu net a crescut cu 15,2%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Salariul mediu net a scăzut de la o lună la alta. Domeniile de lucru unde angajaţii au primit măriri însemnate