Antena Meniu Search
x

Video Salonul Auto Bucureşti 2023. Mai mult de 50% dintre maşinile expuse sunt electrice sau hibride: "Românului îi place opulenţa"

Salonul Auto Bucureşti s-a deschis astăzi, 10 octombrie, la Romexpo. Organizatorii ne asigură că există automobile pentru toate buzunarele.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 10.10.2023, 18:14

Vezi și

Între zeci de modele care mai de care mai... atractive, pare că cele sustenabile câştigă totuşi teren. Studiile arată că în 2023 interesul românilor pentru ele s-a dublat. Iar Salonul Auto întăreşte cifrele şi tendinţa. "Segmentul electric şi hibrid creşte de la an la an. Mai mult de jumătate din maşinile expuse sunt cel puţin hibride şi multe electrice", a declarat Albert Kiss, organizatorul evenimentului. Un alt trend al anului este să cumpărăm maşini noi. Chiar şi pe cele de lux.

Piesa de rezistenţă e un Rolls Royce EWB care costă 600 000 de euro

"Se insistă foarte mult pe maşinile electrice în ultimul timp. În general, clienţii cumpără maşini în jur de 100 000 de euro cu tot cu TVA cum este acel mild-hibrid. Cele electrice, cum este acest BMW XM ajunge la 200, 220 000 cu TVA inclus. Românului îi place opulenţa! Să se simtă bine, dar să vadă şi oamenii!", a declarat Florin Cotea, administrator distribuţie maşini de lux. Piesa de rezistenţă a acestei ediţii la Salonul Auto este un Rolls Royce EWB de 571 de cai putere, care costă 600 000 de euro + TVA. Aşa cum spune şi tradiţia, proprietarul maşinii trebuie să aibă şofer şi să se bucure în spate de toate dotările.

Veşti bune vin astăzi şi pentru cei care sunt interesaţi de programele Rabla Clasic şi Rabla Plus. "La anul ne propunem să fim şi mai ambiţioşi. Ne propunem să mutăm bani de la Rabla, la Rabla Plus pentru a finanţa din ce în ce mai multe autoturisme non-poluante. Anul acesta avem 780 de milioane de lei la autoturismele electrice, aşadar o să avem şi în continuare bugete generoase la Ministerul Mediului", a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului. Salonul Auto din Capitală rămâne deschis până pe 15 octombrie. Un bilet costă 60 de lei, iar pentru copiii până în 7 ani accesul este gratuit. În weekend, vizitatorii se pot bucura şi de un show de drifturi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Salonul Auto Bucureşti 2023. Mai mult de 50% dintre maşinile expuse sunt electrice sau hibride: "Românului îi place opulenţa"