Antena Meniu Search
x

Schema prin care falşi moştenitori vindeau imobile din Bucureşti. Cu 2.000 de euro, puneau mâna pe câte două apartamente

Procurorii DNA au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi notari și a cinci persoane fizice într-un dosar în care se fac cercetări pentru emiterea unor certificate false de moștenitor pentru imobile din Capitală nerevendicate sau care au aparținut unor persoane fără moștenitori.

de Redactia Observator

la 14.12.2022, 15:32

Blocuri de apartamente în Bucureşti
Cu 2.000 de euro, puneau mâna pe câte două apartamente - Shutterstock

Potrivit unui comunicat al DNA, citat de Mediafax, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a inculpaților S.L., notar public, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de luare de mită, fals intelectual și abuz în serviciu, C.E., notar public, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de instigare la fals intelectual și instigare la abuz în serviciu, dar și a cinci persoane fizice.

Imobile din Bucureşti, moştenite pe nedrept

Conform procurorilor, cauza vizează eliberarea nelegală, de către unele cabinete notariale, în perioada 2019-2022, contra unor sume de bani, a unor certificate de moștenitor, precum și a altor acte care atestau în fals dreptul de proprietate asupra unor imobile aflate pe raza municipiului București, imobile nerevendicate ori care au aparținut unor persoane fără moștenitori. După obținerea documentelor respective, imobilele erau vândute la prețul pieței.

„Concret, în contextul menționat mai sus, inculpata L.S., în calitate de notar public, la instigarea și cu complicitatea unor alte persoane (printre care și cele reținute în prezenta cauză - două fiind angajate la cabinetul notarului public L.S.) ar fi eliberat în mod nelegal peste 19 certificate de moștenitor care atestau în fals faptul că beneficiarii acestora erau singurii moștenitori ai unor imobile, precum și alte documente (contracte de cesiune, contracte de vânzare cumpărare) prin care, în mod nelegal, li s-ar fi permis unor persoane să achiziționeze terenuri, să înstrăineze părți sociale pe care le dețineau în cadrul diverselor societăți comerciale, etc”, arată DNA.

Cât valora un certificat fals, de la notar

Procurorii susțin că, în două dintre cazuri, inculpata ar fi primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 2.000 euro pentru a elibera două astfel de certificate de moștenitor ce vizau două apartamente din București. Cele șapte persoane reținute, dar și o alta care se sustrage cercetărilor, urmează să fie prezentate miercuri Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Schema prin care falşi moştenitori vindeau imobile din Bucureşti. Cu 2.000 de euro, puneau mâna pe câte două apartamente