Antena Meniu Search
x

Video Scumpiri în lanţ în preajma sărbătorilor de 1 și 8 Martie. Cât va costa un fir de lalea sau de trandafir

Florile se adaugă și ele pe lista scumpirilor. Urmează Dragobetele, 1 martie, 8 martie aşa că preţurile mai mari ne vor afecta pe toţi în curând. Zambilele, de pildă, costau deja în această dimineaţă cu un leu, chiar 2 mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 20.02.2024, 14:28

Vezi și

Anul acesta, în luna martie, spun cei care dețin depozite de flori, că mai căutate sunt florile mici, în special lalelele, putem spune că sunt vedetele acestei luni. În florării, pleacă de la 7/8 lei firul și cei din depozite s-au pregătit cum se cuvine pentru luna care urmează, au adus lalele pe toate culorile.

Prețuri mai mari și cu 30% la producători

Desigur, comenzile sunt mai mici decât în anii trecuți, spuneau că au ajuns să le cumpere din Olanda cu prețuri mai mari și cu 30% față de anii anteriori pentru că și producția acolo a fost mai mică, dar și cererea din partea florăriilor este mai mică. Sunt la fel de căutate și freziile, tocmai pentru că sunt puțin mai ieftine decât trandafirii, care vor ajunge să coste în florării anul acesta între 15 și 20 de lei firul, cu aproximativ 40-45% mai mult decât în anii trecuți.

Tocmai de aceea, oamenii ajung să înlocuiască florile ca trandafirii și ajung să cumpere lalele sau zambile. Și zambilele vor avea un preț mai ridicat, dacă anul trecut, din seră direct, o zambilă pleca cu prețul de 10 lei, dacă erau cumpărate la bucată, anul acesta costă 12-13 lei, în timp ce en-gros prețul a crescut de la 6 la 7 lei bucata. Așadar, florile de 1 și 8 Martie vor fi mai scumpe. Mulți spun însă că nu vor renunța la ele, fie au schimbat trandafirii cu lalelele, fie cumpără mai puține.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Scumpiri în lanţ în preajma sărbătorilor de 1 și 8 Martie. Cât va costa un fir de lalea sau de trandafir