Antena Meniu Search
x

Se vor scumpi alimentele de bază de joi? Ciolacu se întâlneşte astăzi cu reprezentanţii magazinelor

Cu două zile înainte să expire plafonarea adaosului la alimentele de bază, guvernul nu a anunţat prelungirea măsurii. Asta înseamnă că vom plăti mai mult pentru carne, lactate, fructe şi legume. Premierul Ciolacu spunea, însă, că va negocia cu marile lanţuri de magazine.  

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 29.01.2024, 08:14

Vezi și

Astăzi, la ora 14:30 va avea loc, la Palatul Victoria, o întâlnire între premierul Marcel Ciolacu şi reprezentanţi ai magazinelor, dar şi procesatori. Vor discuta despre plafonarea adaosului comercial şi despre prelungirea acestei măsuri. Trebuie să fie luată o decizie cât mai repede, întrucât plafonarea expiră la finalul lunii ianuarie şi dacă nu se ia o hotărâre, asta ar însemna ca din februarie, să plătim preţuri mai mari pentru alimentele de bază.

Este posibil ca pe lista cu alimente care vor avea adaos comercial plafonat şi alte produse, spre exemplu carnea de miel, care este specifică sărbătorilor pascale. Analiştii economici nu văd însă cu ochi buni această măsură a plafonării adaosului comercial, spun că până acum nu a avut rezultate şi că nu s-au văzut scăderi semnificative de preţuri la raft, în plus, spun economiştii, faptul că unele magazine au luat tot felul de măsuri pentru a nu aplica această prevedere, spre exemplu, au schimbat gramajul produselor.

Reamintim faptul că plafonarea adaosului comercial s-a adoptat în luna august a anului trecut. Pentru 3 luni a fost în vigoare această măsură, mai apoi s-a prelungit pentru alte 3 luni. Vorbim despre un adaos comercial plafonat la 20% la retaileri, 20% la procesatori şi 5% a distribuitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Se vor scumpi alimentele de bază de joi? Ciolacu se întâlneşte astăzi cu reprezentanţii magazinelor