Antena Meniu Search
x

Video Soluţia găsită de un primar din Buzău pentru a le face copiilor de grădiniţă o surpriză. A cerut ajutorul localnicilor pe internet pentru a construi toalete noi

Problema unităţilor de învăţământ cu "wc-ul în fundul curţii" nu mai este o noutate demult timp. Au fost făcute nenumărate demersuri pentru ca viitoarele generaţii să beneficieze de condiţii normale. Însă, cu toate astea, şi la această oră sunt nenumărate şcoli şi grădiniţe în care elevii sunt nevoiţi să meargă la toaletele din curte. Din lipsă de fonduri la bugetul local, un primar in judeţul Buzău a găsit o soluţie pentru a le face copiilor de grădiniţă o surpriză, la începutul anului şcolar. Edilul a cerut ajutorul comunităţii pe reţelele de socializare pentru a construi o toaletă. 

de Adrian Bonciu

la 15.07.2023, 10:22

Vezi și

Aşa arată în anul 2023, toaletele grădiniţei din comuna Lopătari, judeţul Buzău. Pe modelul toaletelor turceşti, micuţii sunt nevoiţi să ocolească clădirea sau să iasă afară pentru a ajunge la toaleta din curte. 

Îngrijitor: Îi aduce doamna educatoare de acolo. Pe fiecare îi aduce la toaletă educatoarea şi îngrijitoarea de la grădiniţă de aici. Vă daţi seama că e foarte greu. Sunt şi mici. 

Soluţia găsită de edilul din comună

După îndelungi aşteptări, edilul din comună a găsit şi o soluţie pentru a le oferi preşcolarilor condiţii normale - o toaletă în grădiniţă. Din cauza lipsei de fonduri la bugetul local, acesta a cerut ajutorul comunităţii pe reţelele de socializare. 

Pe acelaşi subiect

Claudiu Constantin, primarul comunei Lopătari: Am considerat un exerciţiu util pentru a cere ajutorul şi din altă parte, de la membrii comunităţii de aici, din Lopătari, dar şi din alte părţi, pentru a reuşi să finalizăm acest proiect. 

A găsit un spaţiu în interior, iar acum așteaptă ca oamenii să le întindă o mână de ajutor celor din următoarea generaţie. 

Claudiu Constantin, primarul comunei Lopătari: Avem aici un spaţiu care a fost o fostă arhivă şi acesta este cel mai bun spaţiu pentru a amenaja o toaletă. Aici ne trebuie nişte chiuvete, atât pentru copii, cât şi pentru cadrele didactice, şi nişte cabine cu toalete pentru copii speparat şi cadre didactice separat. 

Ajutorul nu a întârziat să apară

Iar ajutorul nu a întârziat să apară.

Claudiu Constantin, primarul comunei Lopătari: Am primit câteva solicitări, mailuri sau la telefon din partea unor oameni binevoitori, câţiva de aici din comunitate, dar mulţi sunt şi din alte părţi, din Bucureşti, care au spus că fie vor să doneze bani, fie materiale ca noi să ne facem treaba aici. 

Localnică: Copiii aceştia trebuie să aibă şi ei un trai mai decent. Un trai mai bun. Treburile au evoluat din ce în ce mai mult, iar copiii trebuie să nu mai trăiască cum am trăit noi. 

Întreaga investiţie ar consta în jur de 50.000 de lei, iar autorităţile speră ca în cel mai scurt timp să strângă toate materialele necesare pentru construirea toaletei, ca aceasta să fie gata până la începutul noului an şcolar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Soluţia găsită de un primar din Buzău pentru a le face copiilor de grădiniţă o surpriză. A cerut ajutorul localnicilor pe internet pentru a construi toalete noi