Antena Meniu Search
x

Update Elev umilit și pus cu capul în WC, la Liceul "Dumitru Mangeron" din Bacău. La final a fost pus să meargă în genunchi

Situație revoltătoare la Liceul Tehnologic "Dumitru Mangeron" din Bacău. Un elev a fost umilit în toaleta unei băi de către un coleg, iar imaginile au provocat un val de indignare pe internet. Potrivit informațiilor obținute de reporterul Observator Clara Mihociu, inspectorul școlar general din cadrul ISJ Bacău s-a deplasat la fața locului pentru a face investigații. Și reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție s-au sesizat și efectuează verificări la unitatea de învățământ. Imagini și informații ce pot avea impact emoțional.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 01.02.2023, 13:50

Vezi și

UPDATE: Reacția inspectorului școlar general din Bacău

Elevul filmat în timp ce agresează un alt copil nu este la prima abatere. Acesta mușcase în trecut un coleg, fiind sancționat cu scăderea notei la purtare. Mai mult, bătăușul a lovit alți doi colegi cu cerințe educaționale speciale, a precizat inspectorul școlar general al județului Bacău.

"Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău a fost informată, dimineață, de către doamna director a Liceului Tehnologic „Dumitru Mangeron” Bacău despre un incident de violență între elevi.

Imediat au început cercetările la nivelul unității de învățământ, unde s-a deplasat inspectorul școlar general, o echipă de inspectori școlari și directorul Centrului Județean de Asistență și Orientare Școlară Bacău. Au fost anunțate și organele competente, fiind vorba despre acte de violență petrecute în școală, respectiv Inspectoratul de Poliție Județean Bacău și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Bacău.

Pe acelaşi subiect

Cercetările preliminare arată că incidentul s-ar fi petrecut joi, 26 ianuarie. Din păcate, acesta survine altor momente – unul care a a avut loc în  noiembrie 2022 si altul cu o săptămână în urmă – în care elevul agresor a șicanat, respectiv a mușcat un coleg de clasă, motiv pentru care a fost sancționat  cu scăderea cu 2 puncte a notei la purtare și cu ,,avertisment". De asemenea, se purtaseră discuții cu elevul agresor, legate de comportamentul inadecvat, dar, iată, în mod nefericit, acum a reacționat și mai violent, lovindu-i pe 2 colegi cu CES (cerințe educaționale speciale).

Precizăm faptul că cercetăm și analizăm detaliat acest eveniment dureros, mai ales pentru că elevii agresați sunt copii cu CES, necesitând măsuri de incluziune în clasă. Analizăm atent și modul în care școala a înțeles să le ofere protecție întrucât, s-a constatat că, la nivelul unității de învățământ, nu există planuri de serviciu individualizat, conform prevederilor metodologice.

Comisia de anchetă a ISJ Bacău a purtat discuții și cu părinții elevilor implicați înțelegând că manifestările de tip bullying au existat și în trecut, fiind semnalate școlii.

Măsurile imediate au fost de a oferi consiliere psihologică și protecție copiilor agresați, urmând a se interveni aplicat în vederea lămuririi totale a contextului care a permis aceste agresiuni și a aplicării de măsuri disciplinare", a precizat prof. Ana-Maria Egarmin, inspector școlar general.

"Eu vreau să vomit și tu trebuie să mă ții de cap. Așa mă ții!", i-a spus agresorul, zeflemitor. Întrebat de ce l-a lovit, bătăușul a început din nou să-i dea cu palmele peste față. Ba chiar a avut curajul să prezinte totul ca o "joacă între prieteni". "Gata, hai, nu te teme. Noi ne jucăm așa, suntem prieteni buni, eu glumesc cu tine. Ai văzut, și tu mi-ai dat două palme", a spus agresorul. În tot acest timp niciunul dintre martori nu a intervenit. După cum se întâmplă în astfel de situații, imaginile au apărut pe internet și au stârnit un val de indignare. Postarea publicată pe Facebook a strâns peste 1.300 de distribuiri și sute de mesaje.

"Vă spun eu cum se va întâmpla. Profesorii / poliția, se vor duce la el, îl vor mustra puțin. Poate familia va primi ceva amenda, el se va liniști câteva zile, apoi o va lua de la capăt.Asta pentru că legile nu sunt făcute în asa fel încât sa apere victimele", a comentat un bărbat. "Nu este posibil așa ceva, nici nu am putut privi. Am rămas eu cu trauma dar băiatul acela saracu de el! Există profesor de serviciu, există psihologi în școli, unde sunt la cafele? Să se ia măsuri imediate și trimis la scoala de corecție acest dobitoc!", a fost de părere o femeie.

Ce spune Poliția din Bacău despre incidentul de la Liceul Tehnologic "Dumitru Mangeron"

"La data de 31 ianuarie a.c, polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile apărute în spațiul public, în care sunt surprinse acte de violență între elevi în cadrul unei unități de învățământ din mun. Bacău. În acest moment, polițiștii efectuează verificări la fața locului în vederea stabilirii întregii situații de fapt. Totodată, a fost deschid un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe, sub supravegherea parchetului", au transmis reprezentanții poliției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Elev umilit și pus cu capul în WC, la Liceul "Dumitru Mangeron" din Bacău. La final a fost pus să meargă în genunchi