Antena Meniu Search
x

Video Soluţia preferată de tot mai mulţi români pentru facturi "zero" la energie. Investiţia porneşte de la 100 de lei, apoi "nu plăteşti nimic"

Independenţă energetică, pentru fiecare. Pentru a-şi reduce facturile la curent, românii găsesc soluţii ingenioase. Ultima modă este cea a mini-kiturilor cu panouri fotovoltaice. Sistemele se comandă online sau din magazin şi asigură energie electrică timp de mai multe ore pentru electrocasnice şi electronice de mici dimensiuni. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 29.11.2022, 21:20

Vezi și

"Se leagă prin Bluetooth. Ai aplicaţie pe telefon. Poţi să porneşti şi să opreşti consumatori chiar la distanţă". Aşa arată noile sisteme energetice care funcţionează pe baza panourilor solare de mici dimensiuni. Accesibile la preţ şi uşor de folosit, astfel de kit-uri sunt vedetele de sezon. Dan şi-a cumpărat mai multe astfel de sisteme pentru a nu mai depinde de alţii. 

Soluţie pentru facturi "zero" la energie

"Apar pene de curent. Sau chiar dacă nu apar, tendinţa este să fii în zona eco şi atunci le poţi folosi pe acestea simplu, încărcate cu panoul solar. Şi poţi lucra oricând, în curte, undeva la umbră sau efectiv să le foloseşti atunci când nu este curent. Energia vine de la soare, nu plăteşti nimic", spune Dan, cumpărător.

Ca soluţie de rezervă, şi-a luat şi un mini-generator. Funcţionează pe benzină şi are o capacitate de 4 litri. Cu el, poate obţine curent pentru un frigider mic, două telefoane, trei becuri şi un laptop timp de 7 ore. "Le-am luat şi în ideea de a fi total independent din punct de vedere energetic. Le poţi folosi oricând. Noi, personal, folosim foarte mult atunci când călătorim cu autorulota", povesteşte Dan, cumpărător.

Pe acelaşi subiect

Experţii în energie spun că utilizarea kit-urilor smart reprezintă cea mai bună variantă pentru a face economie. "O tehnologie smart cu panouri fotovoltaice portabile sau mobile poate fi şi o tehnologie prin care putem economisi energie", explică Adrian Vintilă, expert energie.

Un astfel de sistem se încarcă de la soare în aproximativ 3 ore. Iar timpul de utilizare este între 5 şi 8 ore, în funcţie de dimensiunea kitului. "Un panou de 100 de W, produce pe zi în medie 400 de W, însemnând că putem să ne încărcăm şi laptop, şi telefon şi orice alt dispozitiv. Cu siguranţă putem să scădem factura de energie şi în acelaşi timp să avem şi energie în locul în care trăim", crede Dan Tudose, administrator firmă panouri fotovoltaice.

Cât costă un kit pe bază de panouri solare

Preţul unui astfel de kit porneşte de la 100 de lei şi poate ajunge la câteva sute de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri economice » Soluţia preferată de tot mai mulţi români pentru facturi "zero" la energie. Investiţia porneşte de la 100 de lei, apoi "nu plăteşti nimic"