Antena Meniu Search
x

Video Sporurile bugetarilor şi pensiile speciale îngheţate, pensiile mari taxate. Ce măsuri pregăteşte Guvernul

Guvernul caută bani pentru majorările promise pentru pensii, salarii şi alocaţii. Aşa că plănuiește noi măsuri din ianuarie. Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, sporurile bugetarilor vor fi înghețate, la fel şi pensiile speciale. Iar cei cu pensii de peste 4.000 de lei vor fi buni de plată. Altfel, taxele locale și amenzile nu vor creşte.

de Redactia Observator

la 16.12.2021, 20:09

Vezi și

Guvernul ia cu o mână şi dă cu alta. Aşa putem rezuma prevederile din ordonanţa de urgenţă. Documentul prevede că un angajat nu va putea primi salariul minim pe economie mai mult de 2 ani. După 24 de luni, angajatorul trebuie să-i mărească leafa. Pare o măsură bună. În practică însă, salariatul poate să primească doar 1 leu în plus.

Bugetarii vor avea vouchere de vacanţă, cu aceeaşi valoare, 1450 de lei. Documentul pus în dezbatere publică prevede şi majorarea salariilor medicilor, profesorilor şi polițiștilor.

De asemenea, impozitele, taxele locale și amenzile nu vor creşte. În schimb, pensionarii cu pensii de peste 4.000 de lei vor plăti contribuţii de sănătate. Indemnizațiile demnitarilor şi pensiile speciale vor fi îngheţate, la fel şi sporurile pentru bugetari. Actul normativ va fi adoptat mâine de Guvern. Executivul speră să strângă la buget, cumulat, aproape 88 de miliarde lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Sporurile bugetarilor şi pensiile speciale îngheţate, pensiile mari taxate. Ce măsuri pregăteşte Guvernul