Video Staţiunea care a devenit cea mai scumpă de pe litoral. Cât plătesc turiştii pentru o shaorma
Mâncare la preţuri piperate, anul acesta, pe litoralul românesc. Cea mai scumpă staţiune, când vine vorba de mâncare, este Vama Veche. O familie cu un copil spune că, într-o săptămână, 4.000 de lei se duc doar pe hrană. Urmează îndeaproape în top Mamaia. În Eforie, în schimb, vacanţa se face cu bani ceva mai puţini.
Mamaia a fost detronată în topul celor mai scumpe staţiuni de Vama Veche. Cel puţin, atunci când vine vorba de mâncare.
Turist: Ar merge un doi, trei lei mai puţin, sincer, că se adună. O ciorba e 30, 35 de lei cam aşa.
O șaorma a ajuns să coste cât o masă la restaurant, mai exact 41 de lei. Aşa că mulţi turişti fac economie în vacanţă şi cumpără de la magazin.
La restaurante, o apă plată costă dublu. Tot atât costă şi o bere, 12 lei. Pentru o cupă de îngheţată, se duc alţi 20 de lei.
- Tânărul care şi-a înscenat răpirea pentru a obţine bani de la mama lui, condamnat. I-a trimis un filmuleţ cu...
- Şi-a dat viaţa pentru a-şi salva soţia din faţa viiturii. Ultimele clipe din viaţa bărbatului mort în Arad:...
- Singura companie care operează pe Aeroportul din Brașov va suspenda zborurile
Astfel, o familie cu un copil ajunge să cheltuiască pentru o săptămână de vacanţă în Vama Veche aproape un salariu mediu pe economie.
În Mamaia, turiştii aleg în număr tot mai mare varianta restaurantelor cu autoservire
Turist: Am luat o porţie de piure cu aripioare, un piure cu cârnaţ. 70 de lei. Sunt exagerat de mari!
Turist: Faţă de anul trecut, mai scumpe. Acum, ce să faci, luăm un prânz, omul tot trebuie să mănânce.
Cristina Croitoru, manager autoservire: Avem şi meniul zilei, ciorbă la alegere, cartofi prăjiţi cu şniţel şi salata, 39 de lei.
În Mamaia, o ciorbă poate să coste şi 20 de lei, o shaorme 27 de lei şi o pizza mare până la 85 de lei.
Cea mai accesibilă stațiune de pe litoral rămâne Eforie Nord.
Turist: E o staţiune pentru tot românul. M-am simţit extraordinar, o săptămână am stat.
Turist: O ciorbă de văcuţă, un şniţel cu cartofi şi o sălăţică, la 52 de lei.
Georgiana Cristea, casieră autoservire: Avem şi meniul zilei, la 28 de lei
De la 1 iulie, când începe vârful sezonului estival, prețurile vor creste chiar și cu 50%.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰