Antena Meniu Search
x

Video Studiu: Care este portretul românului dornic sa se mute la casa lui

Noi românii avem simţul proprietăţii iar asta se traduce acum printr-o tendinţă clară în piaţa imobiliară. Toată lumea îşi doreşte să deţină o casă, să fie proprietar cu acte. Şi, daca se poate, asta cât mai repede, chiar imediat după ce ne angajăm. Această tendinţă este confirmată şi de un nou studiu, care face şi portretul românului dornic sa se mute la casa lui. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 02.07.2021, 15:22

Vezi și

Cu banii jos sau credit, 1 din 3 români spun că vor să îşi cumpere o locuinţă în următorul an. Şi asta cu toate că 70% dintre ei cred că valoarea unei case este supraevaluată în această perioadă, iar 77% cred că preţurile vor continua să crească.

Să vedem şi motivele pentru care vrem să fim proprietari. Sunt mai multe, dar de obicei fac acest pas cei care tocmai şi-au intemeiat o familie, imediat după nuntă. Astfel, 65% dintre cei care vor să îşi cumpere o locuinţă o vor face împreună cu partenerul,  22% vor să schimbe casa pentru mai mult confort, în timp ce 19% o fac pentru a se muta pentru prima dată cu iubitul, iubita, soţul sau soţia. Puţini sunt cei care îşi cumpără o casă pentru a o inchiria ulterior - doar 8%.

Mai bine de jumătate dintre viitorii proprietari apelează la ajutorul băncilor, dar se simte şi creşterea veniturilor din ultimii ani, pentru că avansul plătit de cumpărator este din ce în ce mai mare. Şi nu în ultimul rând vă spun că ne-am schimbat puţin şi preferinţele atunci când alegem o casă. 45% dintre români sunt interesaţi în primul rând dacă imobilul are o curte, iar 44% întreabă şi de viteza la internet în zona respectivă, ca un efect al pandemiei şi al muncii de acasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Studiu: Care este portretul românului dornic sa se mute la casa lui