Antena Meniu Search
x

Video Studiu: La ce vor renunța românii la iarnă, pentru a plăti facturile tot mai mari la curent și gaze naturale

Românii tremură înaintea venirii iernii. Cei mai mulţi se tem că nu îşi vor putea plăti facturile din cauza scumpirii curentului şi a gazelor naturale.

Mihaela Călin
de Mihaela Călin

la 01.11.2022, 21:00

Vezi și

Ponderea celor care cred că le va fi greu să-şi achite facturile la iarnă se apropie de 60%, arată un studiu publicat de Reveal Marketing Research. Jumătate dintre români sunt îngrijoraţi că nu-și vor putea încălzi locuințele. Temerile cauzate de criza energetică sunt considerabil mai mari faţă de alte probleme. 25% sunt preocupaţi de scumpirea produselor de bază, 13% - de extinderea conflictului din Ucraina şi doar 5% - de un nou val de infectări Covid.

Ce măsuri iau românii pentru a economisi bani la iarnă

50% declară că renunţă la produsele neesențiale, 48% vor să consume mai puţină energie, iar 42% se vor îmbrăca mai gros... în casă. Aproape o treime dintre români se pregătesc să oprească încălzirea în camerele neutilizate și să reducă temperatura la apă caldă. În aceste condiţii, nu trebuie să ne mirăm că doar 18% dintre români sunt optimişti, în timp ce 43% sunt pesimişti înainte de venirea iernii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Studiu: La ce vor renunța românii la iarnă, pentru a plăti facturile tot mai mari la curent și gaze naturale