Video Studiu: Tot mai puţini români lasă bacşiş în restaurante. Criza financiară îi provoacă pe oameni să fie mai chibzuiţi
Un studiu recent arată că pandemia, criza energetică, dar şi cea financiară i-a făcut pe români să lase tot mai puţin bacşiş atunci când ies în oraş. În 2022 procentul s-a redus drastic, până la 50%.
Înainte de pandemie, 90% dintre români lăsau bacşiş în momentul în care alegeau să ia masa la un restaurant sau în diverse localuri. Acest procent a scăzut la 50%.
În momentul în care noi ne alegem un restaurant ca fiind unul preferat, studiul arată faptul că atunci nu mai ţinem cont de bani şi ne raportăm la total alte criterii, 93% dintre români îşi aleg restaurant preferat în funcţie de calitatea produselor, alte criterii care conduc în top ar fi calitatea serviciilor şi diversitatea produselor.
Doar 45% dintre români îşi aleg restaurantul preferat în funcţie de discounturi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰