Antena Meniu Search
x

Video Super-contractul cu bani publici prins de "băieţii deştepţi" din Timişoara. Stâlpi de iluminat din plastic în loc de oţel, mai mici şi mai scumpi

Deseori, nepăsarea, incompetenţa sau dezinteresul ne costă mult. Exemplul de astăzi vine de la Timişoara. 1 milion de euro au dat autorităţile locale pentru reabilitarea unui parc din centrul oraşului. Stâlpii de iluminat sunt din plastic şi umpluţi cu spumă. Asta în parc, pentru că în caietul de sarcini sunt din oţel.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 17.05.2023, 13:30

Vezi și

Parcul civic din zona centrală la Timișoarei devine încet parcul "băieților deștepți". În parc au fost montați mai mulți stâlpi de iluminat care, în caietul de sarcini, figurează ca fiind din oțel structural de tip 235. Un oțel utilizat în construcții, cu proprietăți mecanice. În realitate, însă, sunt din plastic.

Stâlpi de iluminat din plastic în loc de oţel, mai mici şi mai scumpi

În același caiet de sarcini, fundația stâlpilor are 60/60 de centimetri adâncime. În realitate, abia dacă are 40 de centimetri. De asemenea, stâlpii nu au patru metri înălțime, ci doar trei metri jumătate.

Licitația pentru amenajararea parcului a avut loc în 2019. Ulterior, apariția pandemiei de Covid-19, dar și faptul că firma a intrat în insolvență și s-a schimbat administrația primăriei, a făcut ca valoarea contractului să crească cu 500.000 de lei. Valoarea lucrărilor din parc ajung la 1,1 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Super-contractul cu bani publici prins de "băieţii deştepţi" din Timişoara. Stâlpi de iluminat din plastic în loc de oţel, mai mici şi mai scumpi