Antena Meniu Search
x

Surse: Mauro Donato este italianul asasinat lângă Bucureşti. "Nimeni nu merită să moară în felul ăsta"

Bărbatul ucis în stil mafiot în Măgurele este un om de afaceri italian în vârstă de 63 de ani, potrivit informaţiilor obţinute de reporterii Observator. Anchetatorii i-au creionat portretul: au aflat că stătea de 10 ani în România şi avea afaceri cu mai multe primării din ţară. Maşina în care a fost găsit este închiriată din Italia. Azi, procurorii i-au percheziţionat vila şi au început deja audierile.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 27.07.2022, 18:36

Mauro Donato. El ar fi afaceristul italian care şi-a găsit sfârşitul în lanul de rapiţă din Măgurele, potrivit surselor Observator. La trei zile de când l-au găsit carbonizat în portbagajul maşinii, anchetatorii i-au conturat portretul. Ar fi vorba de un bărbat de 63 de ani, pasionat de călărie, plimbări şi aventuri cu barca. Acesta este divorţat, cu doi copii rămaşi în Italia.

Italianul se stabilise în România în urmă cu 10 ani

Afacerile l-ar fi adus la noi în ţară. Avea o firmă de filtrare apă şi contracte cu mai multe primării. Totul părea să meargă bine în viaţa italianului. Locuia singur în vila din Mihăileşti, pe care o cumpărase de la un cetăţean englez. Prietenii nu-şi explică tragedia.

Prieten: Nu era genul de om care să intre în conflict cu cineva. Avea cunoştinţe şi relaţii ca orice om de afaceri, dar nu atât de mult încât să intre în alte discuţii, în afară de cele profesionale.

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii i-au scotocit astăzi toată casa. Anchetatorii au căutat ore în şir indicii despre oamenii care i-ar fi vrut răul bărbatului. Au stat de vorbă cu vecinii, au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă şi au încercat să refacă traseul ultimei zile înainte de dispariţia misterioasă. Şi, foarte important, dacă teribila crimă a avut loc în casă ori în altă parte.

Vecin: Îmi pare rău! Era un om la locul lui. Nimeni nu merită să moară în felul ăsta.

În urmă cu ceva timp, maşina i-ar fi fost vandalizată

Anchetatorii trebuie să stabilească de asemenea dacă există vreo legătură cu un episod din trecut în care maşina i-a fost vandalizată. 

Prieten: Era un om foarte activ, foarte plin de viaţă. Niciodată nu-l auzeai să se plângă, să se vaite.

Până acum, anchetatorii merg pe două piste. O crimă pasională, după una din relaţiile sau aventurile pe care le-a avut în România ori o răzbunare a unui partener de afaceri. Maşina în care a fost găsit omul de afaceri ar fi fost închiriată din Italia, iar poliţiştii trebuie să-l găsească acum pe cel care a luat maşina de la companie. Oamenii legii încearcă să construiească un cerc de suspecţi si au chemat deja la audieri mai multe persoane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri economice » Surse: Mauro Donato este italianul asasinat lângă Bucureşti. "Nimeni nu merită să moară în felul ăsta"