Antena Meniu Search
x

Video Tanczos Barna s-a alăturat ultramaratonistului Tibi Uşeriu, pe un traseu pe Via Transilvanica

Via Transilvanica este una dintre cele mai îndrăzneţe şi frumoase iniţiative din România , iar ieri s-a dat startul primei alergări organizate pe acest traseu. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, i s-a alăturat ultramaratonistului Tiberiu Uşeriu şi celorlalţi alergători care au participat la eveniment. 

de Redactia Observator

la 19.09.2022, 09:36

Vezi și

Chiar dacă vremea nu a fost de partea lui, ministrul Tanczos Barna a alergat aproape 20 de kilometri, pe segmentul Brădeţelu - Câmpu Cetăţii. 

Tánczos Barna - ministrul Mediului: Dacă nu era Tibi cu siguranţă m-aş fi răzgândit, dar m-am gândit că la Polul Nord n-are cum să fie şi nu avem -30 şi nu trebuie, totuşi, să parcurgem 170 de km. Și dacă Tibi poate o 1400 km sper să reușesc și eu 20 de km din această porțiune. Nu ne răzgândim şi dacă plouă, şi dacă ninge şi dacă bate vântul . Am zis că parcurgem acest traseu, îl parcurgem împreună. 

Tiberiu Uşeriu - sportiv: Cred că este primul demnitar care face asta, se ridică de acolo din scaunul lor şi vine să vadă cu adevărat ce se întâmplă în pădurile noastre, pe unde avem traseul şi eu cred că va fi un foarte bun pas pentru Via Transilvanica să ajungă acolo unde ne dorim noi. Astăzi ne-a încurcat puţin ploaia pentru că alunecăm şi la vale şi la deal dar ne-am bucurat de traseu, e foarte fain. 

Via Transilvanica este un traseu destinat excursiilor pe jos, cu bicicleta sau călare, care traversează zece judeţe şi 107 oraşe şi comune. 

Pe acelaşi subiect

Tánczos Barna - ministrul Mediului: Trebuie să avem grijă de acest traseu, trebuie să-l îngrijim în zona forestieră, trebuie să avem grijă să nu stricăm prin exploatări forestiere. 

Vasile Dumitru - primar Ibăneşti: Până aici traseu vine pe vale şi urmează un urcuş de 6 km și trecem muntele pe partea cealaltă pe Valea Nirajului la Câmpu Cetății. 

Via Transilvanica este primul traseu de lungă distanţă din România care uneşte Putna de Drobeta-Turnu Severin şi care are scopul de a reinventa turismul, în special în din zona rurală a României. Traseul de 1400 de kilometri va fi deschis oficial pe data de 8 octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Tanczos Barna s-a alăturat ultramaratonistului Tibi Uşeriu, pe un traseu pe Via Transilvanica