Antena Meniu Search
x

Video Tarifele de referinţă RCA: creşteri cu peste 20% pentru unele categorii. Lista integrală a noilor preţuri

Vom plăti mai mult pe asigurarea obligatorie a maşinii. Autoritatea de Supraveghere Financiara a anunţat că, anul acesta, posesorii de autoturisme vor scoate mai mulţi bani din buzunar. Nu mai contează nici vârsta, nici puterea maşinii pe care o deţin. Nici cei care deţin autoturisme electrice nu sunt scutiţi, ba din contră, vor plăti o asigurare de câteva ori mai scumpă decât cea a unei maşini clasice.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 08.03.2023, 14:20

Vezi și

S-a terminat era asigurărilor care să coste sub 1.000 de lei. ASF a publicat noile tarife pentru poliţele RCA valabile în acest an, iar preţurile sunt mult mai mari decât în 2022. Vorbim despre creşteri de preţuri cuprinse între 9% şi care pot depăşi chiar 20% pentru anumite categorii de şoferi.

Un şofer care are vârsta până în 30 de ani, tariful de referinţă pleacă de la 1.822 de lei pentru un motor care o capacitate până în 1.200 de centimetri cubi. Tariful poate ajunge şi până la 4.709 lei. Şoferii care au între 41 şi 50 de ani, tariful pleacă de la 1.076 de lei şi poate ajunge până la 2.912 lei. În cazul şoferilor care au între 51 şi 60 de ani tarifele vor creşte de la 730 de lei, la peste 1.000 de lei. Aceste tarife sunt orientative, iar asiguratorii pot veni cu preţuri mai mari în funcţie de istoricul fiecărui şofer.

Ministrul Finanţelor, despre majorarea poliţelor RCA

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat miercuri, despre majorarea poliţelor RCA, că avem nevoie de mai multe companii de asigurări pe această piaţă, astfel încât competiţia dintre ele să ducă la scăderea preţurilor. ”Trebuie, din punctul meu de vedere, ca piaţa de asigurări să se diversifice. Dacă avem preţuri crescute pe o piaţă este pentru că sunt prea puţini jucători şi nu face bine clientului, sau consumatorului”, a spus ministrul.

El a continuat: ”Eu insist să spun că avem nevoie de mai multe companii de asigurări pe această piaţă, astfel încât competiţia dintre ele să ducă la scăderea preţurilor”. Adrian Câciu a precizat că ”resortul stabilirii tarifelor de referinţă este al Autorităţii de Supraveghere Financiară şi eu cred că sunt prea ridicate” şi a arătat că nu are nicio legătură majorarea poliţelor RCA cu o posibilă scădere a vânzărilor de maşini.

Lista integrală a noilor preţuri

Documente: 6406f86f12adf123947611.pdf

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Tarifele de referinţă RCA: creşteri cu peste 20% pentru unele categorii. Lista integrală a noilor preţuri