Antena Meniu Search
x

Video Taxe și impozite mai mari pentru a acoperi gaura din buget. Ce măsuri pregătește Guvernul pentru a strânge 6 miliarde de lei

Guvernul pregătește un mega-pachet de taxe şi impozite pentru a acoperi gaura din buget! Taxa pe valoare adăugată va creşte pentru anumite produse şi servicii, arată proiectul de ordonanţă de urgenţă obţinut de Observator. Astfel, din toamnă, căldura se va scumpi, la fel şi locuinţele. Cine mai are bani după toate astea şi vrea să iasă la restaurant trebuie să scoată din buzunar cu 10% mai mult decât acum. Cei care vor să-şi cumpere o casă ar putea plăti, din toamnă, mai mult. Locuinţele de până în 120.000 de euro s-ar putea scumpi cu 4%. Mai exact, TVA-ul în cazul acesta va creşte de la 5 la 9%. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 01.08.2023, 21:14

Vezi și

Guvernul vrea să introducă şi taxa pe bogăţie. Astfel, cei care au mai multe case a căror valoare depăşeşte 500.000 de euro ar putea plăti un impozit anual de 1%. De exemplu, cei care au trei apartamente care valorează 600.000 de euro vor plăti 1.000 de euro pe an.

Energia termică şi lemnele de foc ne-ar putea costa mai mult din toamnă. La fel şi instalarea panourilor fotovoltaice. Şi nu e tot. Se vor scumpi şi biletele la teatru, film sau concerte, dar şi mesele în oraş. 

Sute de mii de angajaţi din construcţii şi agricultură vor plăti din nou constribuţia la sănătate de 10%. Iar it-iştii care câştigă peste 10.000 de lei brut ar putea fi obligaţi să plătească impozit pe venit. Prin acest pachet de măsuri, Guvernul îşi propune să adune 6 miliarde de lei la bugetul de stat. Şi să se încadreze în ţinta de deficit. Altfel, riscăm să pierdem bani europeni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Taxe și impozite mai mari pentru a acoperi gaura din buget. Ce măsuri pregătește Guvernul pentru a strânge 6 miliarde de lei