Antena Meniu Search
x

Tichetele pentru plata facturilor la energie vor fi distribuite, începând cu 1 februarie. Cine va primi acest ajutor

Distribuirea tichetelor pentru plata facturilor la energie va începe de miercuri, a anunțat premierul Ciucă, în ședința de Guvern. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a spus la rândul lui că, dacă se va aproba OUG, plăţile online vor putea fi făcute pentru a achita facturile la furnizorii de energie.

de Redactia Observator

la 31.01.2023, 12:06

Tichetele pentru plata facturilor la energie vor fi distribuite, începând cu 1 februarie. Cine va primi acest ajutor
Tichetele pentru plata facturilor la energie vor fi distribuite, începând cu 1 februarie. Cine va primi acest ajutor

”Începând de mâine, începe programul de distribuire a tichetelor pentru plata facturilor la energie. Aş dori să subliniez că astăzi avem o OUG prin care asigurăm implementarea sistemului de plăţi electronice”, a spus premierul Ciucă în deschiderea şedinţei de Guvern.

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a arătat că, urmare a observaţiilor şi a sugestiilor primite odată cu Ordonanţa 166, a venit această solicitare ca aceste plăţi să fie făcute în platforma electronică şi sistemul informatic pe care îl avem disponibil pentru implementarea mecanismului.

”Practic, dacă se va aproba Ordonanţa de Urgenţă, plăţile online vor putea fi făcute pentru a achita facturile la furnizorii de energie, va fi o aplicaţie informatică simplă care va presupune încărcarea în platformă a documentelor necesare plăţilor, respectiv cartea de identitate, cardul de energie şi factura doveditoare a datoriei faţă de furnizorul de energie şi în acest fel răspundem la toate solicităriel, având trei posibilităţi de efectuare a acestor plăţi, respectiv cea prin oficiile poştale, cea prin apelare direct la poştaşi şi spărăm ca, după şedinţa de astăzi, să avem şi forma aceasta aprobată de plăţi electronice”, a declarat Boloş. 

Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Investiţiilor să continue să se coordoneze cu ministerul Cercetării, astfel încât, prin Poşta Română, ”să existe garanţia că tot ceea ce au decis se realizează şi în practică şi ajung la beneficiar, aşa cum şi-au asumat”.

Pe acelaşi subiect

Cardul de energie este în valoare de 1.400 de lei

4 milioane de români cu venituri sub 2.000 de lei pe lună vor primi ajutor de la stat ca să plătească facturi la electricitate, gaze, energie termică şi lemne. Cardul de energie este în valoare de 1.400 de lei. Ajutorul va ajunge la oameni în două tranşe. Prima, de 700 de lei, în luna februarie iar cea de-a doua în luna septembrie, pentru a doua jumătate a anului.

Cardul va fi livrat de Poşta Română luna viitoare şi va putea fi folosit din martie. Banii nu pot fi scoşi de pe el, ci vor fi transferaţi în contul furnizorului de utilităţi. Poştaşul va scana factura şi cardul, iar suma de plată va fi retrasă automat. Cei cu venituri mici spun că ajutorul de la stat va ajunge prea târziu în martie. Până atunci vor avea de plătit întreţinerea pe decembrie şi ianuarie, care ar putea fi aproape dublă faţă de acum un an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Tichetele pentru plata facturilor la energie vor fi distribuite, începând cu 1 februarie. Cine va primi acest ajutor