Antena Meniu Search
x

Video Toate casele de 250 de euro din Bacău au fost vândute la licitaţie. O locuinţă a avut 33 de oferte

Primăria anunţă că a fost concurenţă serioasă pentru casele din satul Rotunda, care au fost scoase la vânzare pentru doar câteva sute de euro: în medie, 7 oameni s-au bătut pentru una din locuinţe.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 09.02.2022, 18:04

Autorităţile au publicat imagini cu coada care s-a format în timp ce oamenii s-au îngrămădit să depună oferte pentru a pune mâna pe una din locuinţe. "Toate au fost vândute. Nu au fost case câţi doritori", a transmis edilul localităţii. Miercuri va fi finalizat demersul, iar joi vom afla cu câţi bani s-au vândut exact casele din satul Rotunda. 838 de oferte au fost depuse pentru locuinţe, ceea ce rezultă o medie de 6,65 oferte pentru o casă. Cea mai dorită a adunat nu mai puţin de 33 de oferte.

"Am prins una. Dacă mai cumpărăm una, ar fi super", a reacţionat unul dintre noii proprietari.

"Maine (n.r. joi, 10 februarie), începând cu ora 06.00, Comisia de evaluare va începe deschiderea oficiala a plicurilor aflând astfel și sumele oferite de noii cumpărători. Pentru că mâine la sediul Primăriei are loc evaluarea ofertelor, Compartimentul Taxe și Impozite NU VA FUNCȚIONA! Întoarse din drumul demolării, casele abandonate din 2006 vor da viața viselor fiecărui cumpărător. Din Satul Fantomă in Sat de Vacanta, din gaura neagra a Bugetului Local in sursă generatoare de venituri!", a transmis Primăria într-un comunicat.

Te-ar putea interesa și: Ce pensie are Tudor Gheorghe la 76 de ani. Banii pe care îi primește artistul de la stat pentru munca sa

Pe acelaşi subiect

Povestea caselor din satul abandonat de lume

Locuinţele au fost scoase la licitaţie la mijlocul lunii ianuarie, pentru că satul este total părăsit. Construcţia lor a început în 2005, atunci când din cauza unor inundaţii foarte puternice în zonă, un alt sat a fost şters de pe faţa pământului. 200 de familii au rămas pe drumuri, astfel că s-a lucrat de urgenţă la ele. Preţul final: 1.5 milioane de euro pentru 205 locuinţe.

Totuşi, lipsa utilităţilor şi faptul că se aflau poziţionate într-un loc izolat i-a făcut pe oameni să le părăsească după numai un an. Nu înainte de a lua însă absolut tot ce puteau din case.

Acum prin această licitaţie, primarul speră ca satul Rotunda să prindă din nou viaţă, lucru care nu mai pare doar un vis, după valul de oferte. Mai ales că unii au promis că vor ajuta la dezvoltarea zonei, dacă vor pune mâna pe una din case.

Rotunda nu este un caz izolat. Şi alte sate din Dolj şi Vrancea construite după inundaţiile din 2005 au rămas goale, astfel că ar putea aplica modelul din Bacău, dacă se va dovedi unul de succes.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Toate casele de 250 de euro din Bacău au fost vândute la licitaţie. O locuinţă a avut 33 de oferte