Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine: "Evit, pentru că sunt mult mai scumpe"

Biletele de avion sunt mai scumpe ca oricând, aşa că mulţi se întreabă care e cel mai potrivit moment pentru a le cumpăra. Specialiştii ne recomandă să le luăm cu trei săptămâni înainte de zbor. Statististic, atunci am putea prinde cea mai bună ofertă. Achiziționarea cu mai multe luni înainte nu mai e o afacere. Şi zborurile cu escale sau pe aeroporturi mai puţin populare ne-ar putea ajuta să facem economii. 

de Ingrid Tîrziu

la 29.05.2024 , 20:35

Roxana s-a obişnuit să călătorească şi cu escală de când a descoperit că este o alternativă mai ieftină. Acum ca să ajungă la Londra, trece prin Emirate.

Cine zboară des a găsit noi strategii pentru o vacanţă în buget.

"Evit weekendul pentru că sunt bilete mult mai scumpe. Dar evit şi orele. Dacă vrei să zbori la 16:00, e mult mai scump biletul decât la ora 19:00 seara", spune Roxana.

Vezi și

Să cumperi un bilet de avion din timp nu mai este neapărat mai ieftin. Spre exemplu, o vacanţă în Tenerife, în luna iulie, ne ajunge 1800 de lei. Dacă ar fi să cumpărăm aceleaşi bilete de avion însă pentru luna noiembrie, vom plăti cu 1000 de lei în plus.

Pe acelaşi subiect

Cum putem cumpăra bilete de avion mai ieftine

"25-30% dintre rezervările noastre sunt zboruri care pleacă cu o companie aeriană şi se întorc cu alta sau au o escală formată din mai multe companii" a declarat Claudia Tocilă, director de comunicare platformă bilete avion. 

Preţul poate fi influenţat şi de câte persoane călătoresc acolo în interes de serviciu sau la muncă.

"Unde avem comunităţi mari de business, normal că ei îşi vor dori să plece dimineaţa şi să se întoarcă seara şi atunci aceste intervale vor fi cele mai cerute şi cele mai scumpe. De asta si variază preţul biletului de avion în funcţie de intervalul orar în care vrei să pleci. La fel şi perioada săptămânii în care călătorim", spune Andra Pascu, specialist în turism

Algoritmii companiilor aeriene ţin cont de mai mulţi factori în calculul biletului.

Preţul biletelor este stabilit în funcţie de gradul de ocupare şi de nivelul preţurilor din anii precedenţi. Să luăm de exemplu un avion mediu curier cu 180 de locuri. Primele 10 locuri costă 100 de euro, următoarele 10 costă 120 de euro şi, tot aşa, până la ultimele 10 bilete, care pot ajunge la 500 de euro.

Apoi se aplică un algoritm care ia în calcul numărul de bilete vândute şi perioada rămasă până la zbor. Dacă cele mai ieftine bilete nu sunt vândute cu până la 2-3 luni înainte, preţul scade sub 100 de euro. Şi poate coborî şi mai mult, dacă rămân nevândute cu o lună înainte de zbor.

În schimb, dacă sunt vândute rapid biletele cele mai ieftine, compania aeriană poate majora preţurile stabilite iniţial, astfel încât pot ajunge chiar şi la 1000 de euro pentru un singur bilet de avion. Un alt truc este să verificăm aplicaţiile care estimează evoluţia preţurilor.

Ingrid Tîrziu Like

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri economice » Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine: "Evit, pentru că sunt mult mai scumpe"