Antena Meniu Search
x

TVA în turism a scăzut, prețurile rămân la fel de mari. Turiştii români caută alternative tot la bulgari

A început vânătoarea celor mai bune oferte pentru vacanţa de sărbători, însă veştile nu sunt deloc bune. Deşi de astăzi turismul din România are cea mai mică taxă pe valoare adăugată din Europa, preţurile nu scad deloc.

Vezi și

A început vânătoarea celor mai bune oferte pentru vacanţa de sărbători, însă veştile nu sunt deloc bune. Deşi de astăzi turismul din România are cea mai mică taxă pe valoare adăugată din Europa, preţurile nu scad deloc. Patronii de hoteluri şi restaurante anunţă că banii în plus vor fi folosiţi în investiţii. În aceste condiţii, turiştii caută alternative mult mai atractive tot la vecinii bulgari. 

Bucuria patronilor, dezamăgirea clienţilor. Aşa s-ar putea traduce reducerea TVA din turism de la 9 la 5 %. Deşi, teoretic, preţurile ar fi trebuit să scadă, în recepţiile hotelurilor nimic nu s-a schimbat. Pe litoral de exemplu, chiar şi în extrasezon, o cameră la un hotel de 3 stele costă peste 300 de lei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aşa se face că ceea ce ar fi trebuit să fie un colac de salvare pentru turismul românesc nu face altceva decât să scadă numărul clienţilor. Românii preferă să caute oferte pentru Crăciun şi Revelion în străinătate. Sunt diferenţe chiar şi de câteva sute de lei la pachete.

TVA de 5 la sută se aplică şi în cazul activităţilor recreative, precum intrările la muzee sau săli de sport. Nici aici tarifele nu sunt modificate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » TVA în turism a scăzut, prețurile rămân la fel de mari. Turiştii români caută alternative tot la bulgari