Antena Meniu Search
x

Video Un gigant german a început construirea unei fabrici de 130 de milioane de euro în România. Peste 500 de persoane vor fi angajate

Un mare constructor german deschide o fabrică imensă la Sebeş. Investiţia nemţilor este de 130 de milioane de euro şi cu această ocazie vor fi puse la dispoziţie peste 500 de locuri de muncă.

de Redactia Observator

la 16.02.2023, 20:37

Vezi și

Potrivit Ziarul Unirea, Mercedes-Benz deschide la Sebeş o fabrică unde se vor construi cutii de viteze pentru maşinile electrice. Premierul Nicolae Ciucă va fi joi, 16 februarie, pentru a marca începutul construcţiei uzinei Mercedes.

Proiectul va fi derulat şi supervizat prin intermediul unei subsidiare a Daimler Mercedes. Star Assembly SRL Sebeș este firma care se va ocupa de construcţia fabricii, care, potrivit proiectului tehnic, va avea o suprafaţă de 33.650 de metri pătraţi. Capacitatea de producţie este estimată la 500.000 de unităţi pe an.

Conform proiectului, producţia ar trebui să înceapă în 2024, construcţia urmând a fi finalizată în următoarele 15 luni. Valoarea totală a construcţiei se ridică la 674 de milioane de lei, potrivit datelor Ministerului Finanţelor. Mercedes a obţinut un ajutor de la stat de 185,4 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Un gigant german a început construirea unei fabrici de 130 de milioane de euro în România. Peste 500 de persoane vor fi angajate