Antena Meniu Search
x

Video Un pensionar a primit cardul de energie, deşi ia 5.000 de lei pe lună. Gestul făcut de bărbat

Statul a promis că 2,8 milioane de familii cu venituri mici vor beneficia începând cu 20 februarie de carduri de energie. Deşi au mai rămas câteva zile, până acum cardurile au ajuns la puţin peste 1 milion de români. Oamenii sunt disperaţi să afle când vor ajunge şi la ei acest ajutor. Chiar şi 8.000 de apeluri telefonice se primesc într-o singură zi în acestă perioadă în call centerul Poştei Române.

de Redactia Observator

la 15.02.2023, 19:37

Vezi și

Doamna Maria este printre românii la care cardul de energie a ajuns la timp. Iar de luni îl va putea folosi. Asta nu înseamnă şi că ştie cum să facă asta.

Maria Tecar - beneficiar: Cât de cât ajută, cât e pe el. Mai trebuie să pun eu bani de la 7 milioane în sus.

Nu doar ea are întrebări. Cea mai frecventă întrebare adresată în call center-urile poştei române zilele astea este: Mie când îmi soseşte cardul? Poştaşii nu ştiu să răspună la acestă întrebare. O poştăriţă a împărțit de exemplu, în 5 zile, aproximativ 100 de carduri.

Cornelica Bud, poștaș: Sunt mai multe localităţi, poştaşul merge pe jos de multe ori. Cu semnatul, uneori mergi şi a doua zi că nu îi găseşti acasă. Şi a treia zi am mers la aceeaşi persoană că nu am găsit-o.

Pe acelaşi subiect

Procesul de distribuire a început pe 25 ianuarie, iar primele carduri au ajuns către beneficiari pe 1 februarie.

Peste trei zile nu toţi beneficiarii vor avea carduri

Potrivit Poştei Române, până în acestă dimineaţă, cardurile de energie au ajuns în peste un milion de gospodării. Nici măcar jumătate, dacă ne luăm după estimarea iniţială a ministerului de 2,8 milioane de gospodării cu venituri mai mici de 2.000 de lei.

Valentin Ştefan - director Poşta Română: Ne aşteptăm ca majoritatea covârşitoare a cardurilor să ajungă până luni. Noi strângem datele cu o zi întârziere, aşa că până vineri, până luni ne vom apropia de 1.8 mil. Avem undeva între 5.000 şi 8.000 de apeluri zilnice, cel puţin în ultimele zile şi trendul e ascendent. Lumea e nerăbdătoare, vrea să ştie când ajunge cardul, nu ştie cum să îl folosească.

Mai mult, pentru sute de mii de beneficiari situaţia e incertă. Pentru ei, cardurile nu au fost nici măcar emise.

Marcel Boloş: Aici depinde cum se va clarifica situaţia celor cu declaraţia pe proprie răspundere, sunt apoi cei care au colocatari ce fac ca plafonul să depăşească 2.000 de lei. Deci e greu de spus pentru că e un lucru care se întâmplă continuu şi de validare a situaţiei privind veniturile şi de emitere de carduri.

În schimb, au primit carduri persoane care nu ar fi trebuit să beneficieze de ele. Lista finală a beneficiarilor eligibili este realizată în urma unui proces în care sunt implicaţi Ministerul, Ministerul de Finanţe, MAI, Serviciul Român de Telecomunicaţii şi ANAF.

Eugen Berceanu - administrator blocuri: Un locatar cu pensia de 5.000 de lei a primit un card. Mă rog, excepţiile sunt mereu, greşelile sunt omeneşti, dar omul a fost corect şi a returnat cardul.

Cu aceste carduri, cei cu venituri mici pot achita facturile la electricitate, încălzirea din sistemul centralizat, buteliile cu gaz, lemne, păcură şi peleți. Pentru a face o plată, este nevoie de cardul de energie, actul de identitate şi factura. Există trei modalităţi: la oficiile poştale, la domiciliul beneficiarului, cu ajutorul unor cititoare optice, şi online.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Un pensionar a primit cardul de energie, deşi ia 5.000 de lei pe lună. Gestul făcut de bărbat