Antena Meniu Search
x

Video Carduri de energie: Când le-ar putea primi românii care câştigă cel mult 3.000 lei

Ajutoarele pentru plata facturilor vor ajunge mai repede la oameni! Poşta Română a început tipărirea celor aproape 3 milioane de carduri de energie. Cei care vor mai multe informaţii despre ajutorul de 1.400 de lei pentru plata facturilor pot suna la un număr de call center. Poşta Română a făcut achiziții de 22 milioane de lei pentru ca ajutorul să poată fi acordat tuturor celor 4 milioane de beneficiari.  

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 25.01.2023, 19:30

Vezi și

Aşa arată cardurile de energie cu ajutorul cărora mai bine de 4 milioane de români vor primi sprijin pentru a-şi plăti facturile. În mai puţin de o săptămână, vor pleca spre beneficiari.

În perioada 1-15 februarie, poştaşii le vor distribui la docmiciliu. Iar prima tranşă de 700 de lei va ajunge la români pe 20 februarie. Cu noile carduri, se vor putea plăti facturi la electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemne de foc, păcură, peleți. Pentru a putea face o plată, va fi nevoie de mai multe documente: cardul de energie, actul de identitate şi factura curentă. Plata se poate face la orice oficiu poştal sau la domiciliul beneficiarului, cu ajutorul unor cititoare optice. 

Florentina Lazăr, reporter Observator: Poşta Română deţine in acest moment 2.000 de astfel de dispozitive electronice pentru citirea contoarelor. Alte 7.200 de cititoare optice au fost cumparate si vor fi distribuite catre oficiile postale pana pe data de 15 februarie. 

Alexandra Vidan, poştaş: La început a fost puţin complicat, dar apoi încet încet am învăţat, unde n-am ştiut, am întrebat, sperăm că la fel vom învăţa şi cu celelalte. 

Pe acelaşi subiect

Cu ajutorul acestor cititoare optice vor fi evitate cozile de la ghişee. 

Valentin Ştefan, director Poşta Română: Trainingul a început deja.

Va fi disponibil un call center pentru românii care vor să ceară informaţii despre cardurile de energie

De la 1 februarie românii pot suna la un număr de call center pentru a cere informaţii.

Elisa Balaşcă, coordonator call center: Sunt persoane pensionare, mai în vârstă. În general doresc să ştie dacă sunt eligibili, dacă vor primi aceste carduri, când le vor primi. 

Pot beneficia de ajutorul de 1.400 de lei acordat în 2 tranşe pensionarii şi persoanele cu handicap cu un venit de până la 2.000 de lei per membru de familie, persoanele care primesc ajutor social, dar şi familiile care primesc alocaţie de susţinere. Din septembrie, ar putea fi eligibile şi persoanele cu un venit de cel mult 3.000 de lei. 

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor Europene: După ce vedem cum s-a derulat tranşa 1, respectiv din luna februarie facem aceste analize şi anunţăm din timp, fiind în plus 1 milion de beneficiari.

Cardurile de energie vor putea fi folosite până pe 31 decembrie 2023. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Carduri de energie: Când le-ar putea primi românii care câştigă cel mult 3.000 lei