Antena Meniu Search
x

Video Un şofer a stat 91 de ore în traficul din Bucureşti, în 2022. Pe ce loc e Capitala, în topul celor mai aglomerate oraşe din lume

Oficial, bucureştenii au pierdut 91 de ore în trafic, anul trecut. Sunt datele unui studiu care plasează Capitala pe locul 19 în lume după timpul petrecut la volan din cauza aglomeraţiei. Asta în pofida creşterii preţului la combustibili. 

de Redactia Observator

la 12.01.2023, 16:55

Vezi și

Potrivit unui studiu INRIX Research, bucureştenii au pierdut 91 de ore în trafic în 2022. Sesizăm o uşoară îmbunătăţire, de 7%, faţă de anul 2021. Chiar şi aşa, un lucru este clar: traficul din Bucureşti a revenit la valorile de dinaintea pandemiei. O creştere care vine pe fondul unui parc auto tot mai mare al României, iar numărul posesorilor de permise de conducere este în creştere, de asemenea.

Tot mai mulţi şoferi în România

Numai la finalul lui 2022 au fost emise 1.400.000 de certificate de înmatriculare şi puţin peste un milion de permise de conducere. Aşa se face că parcul auto român a ajuns la aproape 10 milioane de vehicule, dintre care un milion şi jumătate doar în Capitală. Şi numărul celor care au carnet a urcat vertiginos la 8,5 milioane de oameni.

Cel mai aglomerat oraş din lume

Cel mai aglomerat oraş din lume este Londra, pentru a doua oară consecutiv, cu 156 de ore pierdute în trafic, urmat foarte îndeaproape de Chicago şi Paris.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Un şofer a stat 91 de ore în traficul din Bucureşti, în 2022. Pe ce loc e Capitala, în topul celor mai aglomerate oraşe din lume