Antena Meniu Search
x

Un whisky dedicat Reginei Elisabeta a II-a, vinuri și trabucuri de colecție, scoase la licitaţie. Care e preţul de pornire

Vinuri de colecţie, un whisky dedicat Reginei Elisabeta a II-a, şi trabucuri în ediţii limitate vor fi licitate de către casa Artmark pe 12 aprilie.

de Redactia Observator

la 07.04.2023, 14:57

- Shutterstock

Whisky-ul Port Ellen Maltings a fost îmbuteliat cu ocazia vizitei Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii la distileriile Port Ellen, în 9 august 1980, relatează Agerpres. Cu ocazia vizitei regale la distilerile a fost îmbuteliată o mică cantitate în aproximativ 40 de sticle de 70 de cl, care au fost dăruite reginei şi personalului însoţitor al acesteia. Artmark arată că, în piaţă, sticle din această ediţie specială apar rar şi se vând la cote excepţionale, fiind apreciat şi punctajul calitativ - este unicul whisky care a obţinut scorul de 99/100 de puncte, cel mai mare acordat vreodată de Serge Valentin, o autoritate de vârf în lumea whisky-ului de colecţie.

Lotul scos la vânzare are un preţ de pornire de 5.000 de euro

Tot în cadrul sesiunii se regăseşte unul dintre cele mai bine cotate vinuri din lume - Maison Leroy Auxey Duresses. Maison Leroy este cea mai prestigioasă cramă de vinuri din Burgundia. Sticla de Maison Leroy din 2018 are un preţ de pornire de 500 de euro.

La licitaţie vor fi scoase şi două loturi de câte şase sticle de Chateau La Fleur Petrus, din 2011, respectiv din 2019, apreciate drept cele mai bune vinuri Merlot din lume, având preţuri de pornire de 500, respectiv 1.000 de euro. Vinurile propuse în licitaţie sunt proprietatea unuia dintre puţinii colecţionari din România care beneficiază de o alocaţie directă a celebrului castel, menţionează Artmark.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, sunt puse în vânzare vinuri de colecţie foarte vechi: Chateau du Magne din 1945, la 75 de euro, Chateau Montbrun, Grand Vin de Bordeaux, din 1937, la 50 de euro, Cepa Semillon Extra, la 75 de euro.

Pentru prima dată, în cadrul unei licitaţii Artmark, apar în vânzare două butoaie de vin, loturi de crama românească (Galicea Mare), din 2018 şi 2019. Ambele baricuri sunt de Fetească Neagră şi poartă etichetă "Rezerva proprietarului". Artmark arată că preţul de pornire pentru fiecare dintre cele două loturi este de 8.000 de euro şi că cei care le vor adjudeca vor beneficia gratuit şi de experienţa de a vizita, împreună cu patru prieteni, la invitaţia proprietarului, domeniul Galicea Mare, unde vor fi găzduiţi şi vor savura un weekend oeno-gastronomic.

Loturile din licitaţie sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă, unde va avea loc şi sesiunea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Un whisky dedicat Reginei Elisabeta a II-a, vinuri și trabucuri de colecție, scoase la licitaţie. Care e preţul de pornire