Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Cum arată primul portret pictat al Regelui Charles al III-lea

Artistul britanic Alastair Barford, care a pictat-o pe Regina Elisabeta a II-a acum câţiva ani, a realizat primul portret al noului monarh, Regele Charles al III-lea.

De Redactia Observator la 29.03.2023, 20:27
Vezi și

Regele Charles al III-lea a fost imortalizat pe pânză, o premieră de la urcarea pe tron în septembrie. Acest portret, realizat în ulei în două săptămâni, a fost prezentat. 

"Am vrut să reflect caracterul său cald şi sensibil, empatia care emana din interacţiunile lui cu oamenii. Am vrut să prezint o expresie de simpatie", a explicat pictorul, potrivit Sky News.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Presa britanică precizează că Charles III nu a pozat pentru realizarea acestui portret şi că Alastair Barford s-a bazat pe fotografii şi schiţe ale regelui pe care le-a realizat în timpul unei recepţii la Palatul Buckingham, în februarie anul trecut.

Pe acelaşi subiect

Pictorul este deja binecunoscut familiei regale: după cum relatează Daily Mail, acest fost beneficiar al Queen Elizabeth Scholarship Trust (un fond dedicat sprijinirii artizanilor britanici) a realizat un portret al Reginei Elizabeth II în 2015.

Portretul Regelui Charles nu este oficial

Deşi acest portret al lui Charles III a fost comandat de Buckingham, nu este un portret oficial. Va fi pe coperta Illustrated Coronation Edition, revistă apărută pe 30 martie, care va însoţi încoronarea regelui, programată la Londra pe 6 mai.

Acest nou portret este prezentat când Charles al III-lea începe, miercuri, prima vizită de stat ca monarh în Germania. În Franţa ar fi trebuit să aibă loc această primă vizită simbolică, între duminică şi miercuri. Dar din cauza mobilizării în faţa reformei pensiilor, Emmanuel Macron a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute amânarea vizitei regelui.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cum arată primul portret pictat al Regelui Charles al III-lea