Antena Meniu Search
x

Joe Biden nu va participa la încoronarea regelui Charles al III-lea. Cine ar putea reprezenta SUA în locul președintelui la ceremonie

Președintele Joe Biden nu este așteptat să participe la încoronarea regelui Charles al III-lea, potrivit unei surse familiare cu organizarea evenimentului, dar este de așteptat să o trimită în schimb pe Prima Doamnă Jill Biden sau pe vicepreședintele Kamala Harris. De asemenea, liderii din întreaga lume ar fi primit deja o informare legată de participarea la ceremonie. Jurnaliștii de la Daily Mail subliniază că aceasta ar fi cea de două oară în care liderul de la Casa Albă evită să-l întâlnească pe noul monarh britanic.

de Adrian Popovici

la 01.04.2023, 18:12

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii
Joe Biden nu va participa la încoronarea regelui Charles al III-lea. Cine ar putea reprezenta SUA în locul președintelui la ceremonie - Profimedia

Mai exact, Joe Biden urmează să viziteze Irlanda de Nord luna viitoare, cu câteva zile înainte ca noul monarh britanic să sosească pentru a marca aniversarea a 25 de ani de la Acordul din Vinerea Mare, care a pus capăt deceniilor de violență din regiune.

În ceea ce privește neparticiparea lui Joe Biden la ceremonia de încoronare de la Westminster Abbey care va avea loc pe 6 mai, oficialii britanici ar fi luat-o deja în calcul și asta deoarece de-a lungul istoriei, niciun președinte american nu a participat la un astfel de eveniment, indiferent de starea relațiilor dintre SUA și Regatul Unit.

Cine va reprezenta SUA la încoronarea regelui Charles al III-lea

"Credem că reprezentantul SUA va fi Prima Doamnă sau vicepreședinte", a declarat o sursă apropiată organizatorilor.

"Pentru încoronarea reginei (n.r. Elisabeta a II-a) a fost prezent guvernatorul Californiei și al șeful Statului Major al Statelor Unite", a mai adăugat această persoană.

Ziarul Daily Telegraph, care a fost primul care a făcut publice aceste informații a adăugat că Karen Pierce, ambasadoare Marii Britanii în SUA, și consilierii de la Palatul Buckingham au purtat discuții "cordiale și diplomatice" cu Casa Albă legate de delegație. Un oficial de la Casa Albă a declarat că componența acesteia va fi anunțată în următoarele săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Joe Biden nu va participa la încoronarea regelui Charles al III-lea. Cine ar putea reprezenta SUA în locul președintelui la ceremonie