Antena Meniu Search
x

Vacanță ieftină în Thassos. Ce să vizitezi, unde să stai și ce să mănânci în „Smaraldul Mării Egee”

La doar 30 de minute distanță cu feribotul de Kavala, coasta nordică a Greciei, se află una dintre cele mai frumoase insule grecești. Supranumită „Smaraldul Mării Egee”, insula Thassos este cunoscută pentru satele sale pitorești, pentru plajele întinse, apa cristalină, relieful muntos.

La doar 30 de minute distanță cu feribotul de Kavala, coasta nordică a Greciei, se află una dintre cele mai frumoase insule grecești. Supranumită „Smaraldul Mării Egee”, insula Thassos este cunoscută pentru satele sale pitorești, pentru plajele întinse, apa cristalină, relieful muntos, siturile arheologice și bucătăria delicioasă. Mii de turiști, în special români, bulgari, sârbi, ucraineni sau ruși, ajung anual pe insula Thassos, atrași de prețurile mici, apa curată și, în unele cazuri, distanța mică față de casă.

Dacă te-ai decis să mergi în concediu în Thassos anul acesta, iată tot ce trebuie să știi despre una dintre cele mai frumoase destinații din Grecia:

Cum ajungi în Thassos

Cel mai simplu mod de a ajunge în Thassos din România este cu mașina. Din București până în Keramoti, de unde se ia feribotul spre insula grecească, sunt aproximativ 550 de kilometri. Traseul București-Thassos presupune să ieși din țară pe la Ruse, apoi să continui drumul prin Bulgaria pe la Veliko Tarnovo, Stara Zagora și să intri în Grecia pe la vama Makaza. Un traseu ceva mai lung este cel în care ieși din România pe la Turnu Măgurele și continui spre Plevna, apoi pe autostradă până la Sofia. Urmează Blagoevgrad și intrarea în Grecia pe la vama Kulata. Acest traseu are puțin peste 700 de kilometri, însă drumurile sunt mai bune și, în plus, așa poți evita cozile lungi care se formează în sezonul turistic la vama Makaza.

Odată ajuns în Keramoti, urmează un drum de aproximativ o jumătate de oră cu feribotul. Poți vedea prețurile și orarul de plecări pe Ferryhopper.com și le poți cumpăra în avans, de pe internet. Ai grijă însă să îți iei o marjă de timp suficient de mare la plecare, astfel încât să ai garanția că vei ajunge în timp util pentru a prinde feribotul.

Unde găsești cazare ieftină în Thassos

Feribotul te va lăsa în Limenas, care este și capitala insulei. Dacă ajungi în Grecia cu familia, te sfătuim să alegi una dintre aceste oferte de cazare în Thassos 2018, unde vei găsi și oferte all inclusive ale hotelurilor de trei sau patru stele. După cum vezi, prețurile nu sunt deloc mari și orice familie își poate permite un sejur de 7-8 nopți, chiar și în vârful sezonului de vară.

Dacă ai ajuns cu mașina în Thassos, poți opta și pentru cazare într-o altă regiune a insulei; cele mai populare sunt Skala Potamia sau Limenaria. Indiferent de locul în care alegi să te cazezi în Thassos, sfatul nostru este să îți aloci câteva zile pentru a explora întreaga insulă și a descoperi peisajele minunate, ruinele vechi de mii de ani sau plajele ascunse.

Ce să mănânci în Thassos

În Thassos vei găsi numeroase taverne și restaurante cu mâncare grecească autentică, dar și preparate locale pe care trebuie neapărat să le încerci. Pe lângă deja celebrele souvlaki, saganaki sau salata grecească, poți gusta varza murata cu piper și fasole albă. Sau Tatarka, un preparat servit mai ales primăvara sau la începutul verii, cu legume proaspete (dovlecel, chilli, ardei gras, flori de zucchini și fasole verde) și ierburi aromatice. Sarmadakia sunt niște sărmăluțe în foi de viță-de-vie, umplute cu orez și mirodenii, iar Kolios "Gouna", o modalitate locală de a prepara peștele, te va surprinde cu aroma sa picantă și ușor afumată. Iar dacă ești amator de lactate, nu uita să încerci Bouyourdi, un preparat cu brânză feta, roșii proaspete, felii de ardei gras, piper și ulei de măsline, toate preparate într-un bol de lut, pe cuptorul cu lemne.

Ce să vizitezi în Thassos

Iată câteva dintre cele mai apreciate locuri din Thassos, potrivit Trip Advisor:

  • Plaja Rosogkremos

  • Plaja Elia

  • Plaja Prinos

  • Plaja Giola

  • Plaja Metalia

  • Plaja Salinara

  • Golden Beach

  • Paradise Beach

  • Mănăstirea Arhanghelului Mihail

  • Situl arheologic Alyki

  • Palatul din Limenaria

  • Mănăstirea Panagia

  • Cascadele din Skala Potamia

  • Amfiteatrul Antic din Limenas

  • Kastro Limenarion

  • Tarsanas

  • Izvoarele din Panagia (Love Springs)

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Lucian BOLCA

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Vacanță ieftină în Thassos. Ce să vizitezi, unde să stai și ce să mănânci în „Smaraldul Mării Egee”