Antena Meniu Search
x

Video Vacanță pe litoral în 2023: Pachete early booking mai ieftine cu 50% decât în timpul sezonului estival

Nici nu s-a terminat bine vara, că sunt români care ştiu deja unde şi când îşi vor face concediul anul viitor. La mare s-a dat startul pachetelor early booking, iar preţurile sunt mai mici chiar şi cu 50 la sută decât în sezon. Managerii de hoteluri spun că vacanţa de anul viitor va fi cu cel puţin 10 la sută mai scumpă decât cea de anul acesta din cauza facturilor. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 03.10.2022, 22:57

Vezi și

Cristina este din Râmnicu Vâlcea şi ştie foarte clar că vrea să ajungă la mare vara viitoare cu mai puţin de 4000 de lei.  A găsit o ofertă pe placul ei îi iunie.

Cristina, client: Am luat în considerare când se termină şcoala. Sunt foarte hotărâtă să rezerv chiar în perioada aceasta pentru că am văzut că sunt preţuri foarte bune. Sunt discounturi de până la 40-50%.

Cine îşi rezervă de acum vacanţa poate găsi o cameră în Eforie Nord cu 65 de lei, la un hotel de două stele, sau cu 165 de lei la un hotel de trei stele, în Jupiter.

Ştefan Necula, manager agenție de turism: În Mamaia tarifele pornesc de la 174 de lei pentru aceiaşi cameră dublă la trei stele cu mic dejun inclus pentru două persoane. 

Pe acelaşi subiect

Managerii pensiunilor și hotelurilor încurajează cumpărarea vacanţelor din timp

Şi oferă reduceri consistente.

Andreea Filip, reporter Observator: Turiștii care achită integral vacanţa până la 31 decembrie au reduceri de până 50 la la sută, iar următoarea etapă este până la data de 31 ianuarie, însă acolo vorbim de 30% reducere. 

Florian Pinescu, vicepreședinte asociatia patronală Eforie: Prima etapă este cea de început de sezon unde regăsim tarife începând cu 120 de lei, până la 160-200 de lei camera tip dublu matrimonial, la hotelurile de 2-3 stele, ceva mai scump hotelurile de 4 sau chiar 5 stele de pe litoral. Urmând ca apoi, pe o perioadă intermediară, MUSCA tarife mai mari, undeva la 200 -250 de lei noapte de cazare per cameră matrimonială. 

Georgiana Ortopan, reprezentant hotel: Am lansat pachetele early booking pentru sezonul următor. Tarifele pornesc de la 400 de lei. În tariful acesta există un dicount de 30%, iar condiţia este ca plata să se efectueze până pe 15 octombrie, un avans.

Vacanță pe litoral în 2023. Avansul nu mai poate fi recuperat dacă se răzândesc

Cu excepţia unei asigurări storno, care însă este valabilă doar în cazul în care clientul are probleme de sănătate. 

Hotelierii spun că şi-ar dori să păstreze tarifele la fel pentru sezonul următor, dar va fi imposibil să nu crească preţurile cu cel puţin 10 la sută din cauza cheltuielilor şi facturilor tot mai mari. Pentru a ţine în frâu facturile la energie, unii proprietari de pensiuni au investit în panouri fotovoltaice. 

Gelu Tulea, proprietar pensiune: Anul trecut am plătit 95.000 lei cu panouri, acum am vreo 200 de milioane de plătit. Deci de la 95.000 de lei, la 20.000 de lei. Da. Eu nu mai vreau nici pe ăştia să-i plătesc.

Pe lângă cele 140 de panouri fotovoltaice, proprietarul este dispus să mai investească în alte 30.

Prețuri vacanţă 2023

Hotel două stele Eforie Nord

65 de lei/noapte

Hotel două stele Jupiter

165 de lei/noapte

Hotel două stele Mamaia

174 de lei/noapte>

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri economice » Vacanță pe litoral în 2023: Pachete early booking mai ieftine cu 50% decât în timpul sezonului estival