Antena Meniu Search
x

Valoarea creditelor imobiliare pentru care se aplica online este in crestere

Cei interesati de un credit imobiliar clasic, pentru constructia unei case sau pentru achizitia unui teren au aplicat in 2014 pentru imprumuturi cu valori mai mari decat in anul precedent, reiese din statisticile realizate de portalul de comparatii credite Vreaucredit.ro.

Cei interesati de un credit imobiliar clasic, pentru constructia unei case sau pentru achizitia unui teren au aplicat in 2014 pentru imprumuturi cu valori mai mari decat in anul precedent, reiese din statisticile realizate de portalul de comparatii credite Vreaucredit.ro.

Astfel, daca in 2013 suma medie pentru un credit imobiliar solicitata de potentialii clienti ai bancilor a fost de 36.783 de euro, in 2014 aceasta a crescut la 37.211 de euro, rezulta din datele comparative realizate pe un esantion de aproximativ 700.000 de vizitatori unici anual si un numar de 6.000 de persoane care au aplicat pe site pentru obtinerea unui credit imobiliar.

Preferinta pentru imprumuturi cu valori mai mari poate fi explicata prin faptul ca veniturile solicitantilor sunt in crestere. Astfel, nivelul venitului mediu al aplicantilor in 2013 a fost de 724 de euro, iar in 2014 de 760 de euro. Cu cat venitul lunar al unei persoane este mai ridicat, cu atat suma imprumutata poate fi mai mare.

Pe de alta parte, un venit mai ridicat, implicit o rata lunara mai mare, iti permite sa rambursezi un credit intr-o perioada mai scurta. Cei care au aplicat anul trecut pe site-ul Vreaucredit.ro pentru un imprumut imobiliar au ales o perioada de rambursare cu o medie de 202 luni (17 ani), in scadere fata de 2013, cand perioada medie a fost de 215 luni (18 ani).

Creditele imobiliare se pot rambursa pe perioade maxime ce ajung la 25 sau chiar 30 de ani, data fiind valoarea ridicata a creditului obtinut. Perioada de creditare depinde si de varsta celui care obtine un credit, astfel incat sa nu se depaseasca varsta pensionarii, intre 60 si 65 de ani, in momentul achitarii integrale a imprumutului.

In ceea ce priveste varsta medie a aplicantilor, acesta a fost in medie de 32,8 ani in 2013, pentru ca in 2014 sa creasca la o medie de 34,7 ani. Ceea ce inseamna ca aplicantii s-au incadrat la ramburarea unui credit si pe perioade de pana la 30 de ani, dar cu toate acestea in medie au preferant perioade mai scurte. Ei au fost motivati, probabil, si de faptul ca un imprumut rambursat intr-un interval mai scurt are un cost total mai mic decat in cazul achitarii acestuia pe perioade mai lungi.

Interesul aplicantilor online pentru creditele imobiliare a scazut cu aproximativ 10% in 2014 fata de 2013, mai arata datele agregate de Vreaucredit.ro.

Site-ul Vreaucredit.ro ofera celor interesati de obtinerea unui credit posibilitatea de a selecta, dintre cele aproape 800 de oferte ale celor 40 de banci partenere, cea mai potrivita varianta pentru ei, in functie de o serie de optiuni, precum tipul creditului, suma si perioada de creditare, veniturile necesare si rata lunara maxima. Creditele se pot compara dupa mai mai multi indicatori, precum dobanda, costul total (DAE), rata lunara si suma totala de plata la finalul perioadei de creditare.

Topul creditelor imobiliare cu cele mai mici dobanzi

Daca vom cauta pe site-ul Vreaucredit.ro credite imobiliare pentru achizitie imobil cu o valoare de 50.000 de euro pe o perioada de 20 de ani, vom gasi ca cea mai mica dobanda anuala efectiva (DAE) in lei este la creditul imobiliar pentru cumparare de locuinte de la CEC Bank: 4,8%.

Alte credite imobiliare in lei cu dobanzi mici sunt, in ordine: Creditul imobiliar Avantaj de la Credit Europe Bank, cu o DAE de 5,3%, Creditul imobiliar in lei cu virare salariu de la Garanti Bank, care are o DAE de 4,61%, precum si Creditul imobiliar Casa mea cu dobanda fixa pe 5 ani de la BCR, care are o DAE de 4,77% pe an.

In cazul creditelor Prima Casa, cele mai mici dobanzi le gasim la Raiffeisen Bank, creditul in lei cu virare salariu, care are o DAE de 3,75%, la ING Bank, care practica o DAE de 3,59%, precum si la BCR – creditul Prima Casa 5 pentru clienti fara istoric cu banca, unde DAE este de 4,06%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Valoarea creditelor imobiliare pentru care se aplica online este in crestere