Antena Meniu Search
x

Verificare amenzi neplătite - unde poţi afla dacă ai amenzi restante

Ca în fiecare început de an, mulţi români doresc să-şi achite cât mai rapid dările către stat, iar în această categorie îi includem şi pe cei care încă au amenzi sau care încă ar putea avea amenzi de plătit.

de Redactia Observator

la 03.03.2023, 08:38

Românii pot afla de pe ghiseul.ro dacă au amenzi neplătite
Românii pot afla de pe ghiseul.ro dacă au amenzi neplătite - Profimedia
  • Românii pot afla de pe ghiseul.ro dacă au amenzi neplătite.

Cea mai uşoară soluţie pentru a afla dacă aveţi de plătit amenzi către statul român este să accesaţi ghiseul.ro, site-ul pus la dispoziţie de către autorităţi tocmai pentru astfel de situaţii.

Accesând site-ul respectiv aflaţi informaţii sigure, pe de o parte, iar pe de altă parte evitaţi să mai faceţi drumuri şi să mai pierdeţi ore sau chiar zile stând la diferite cozi ce se formează la diferite instituţii.

Cum îţi faci cont pe ghiseul.ro

Pentru a avea cont pe ghiseul.ro, trebuie respectate, însă, mai multe condiţii. În primul rând, trebuie să vă faceţi un cont ce se creează prin "spaţiul privat virtual". Pentru un astfel de cont aveţi nevoie şi de o validare electronică, respectiv de o aprobare de la un ghişeu ANAF.

Pe acelaşi subiect

Apoi, trebuie să vă creaţi un user pe ghiseul.ro. Acest lucru se poate face în două feluri, conform voceabanilor.ro. Ori obţineţi datele de logare de la Primăria de care aparţineţi, în urma unei solicitări făcute strict în acest sens, ori obţineţi userul direct online, parcurgând paşii "solicită date de acces - verificare CNP - validare card - trimitere email cu datele de logare".

În afară de ghiseul.ro, există şi alte site-uri de specialitate care vă pot ajuta să aflaţi dacă aveţi amenzi restante. Unul dintre acestea este evita-amenzi.ro, site cu ajutorul căruia aţi putea afla dacă aveţi de plătit amenzi de circulaţie.

Este important de ştiut că dacă nu plăteşti o amendă, rişti să ajungi să ţi se blocheze conturile şi, într-un final, chiar să ajungi la condamnări cu închisoare, în funcţie de anumite circumstanţe.

Dacă doriţi să aflaţi dacă aveţi, cumva, amenzi neplătite în alte state ale Uniunii Europene puteţi utiliza, de asemenea, site-uri precum evita-amenzi.ro, pentru amenzile de circulaţie, sau puteţi solicita informaţii direct de la reprezentanţii ambasadelor sau consulatelor României din ţările respective. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Verificare amenzi neplătite - unde poţi afla dacă ai amenzi restante