Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Zeci de şcoli se află încă în plin şantier, la mai puţin de o lună de începerea orelor. Unde vor învăţa copiii din septembrie

Cu mai puţin de o lună până va suna din nou clopoţelul, multe şcoli încă sunt în plin şantier. În timpul lucrărilor, elevii sunt relocaţi în alte unităţi de învăţământ. Numai în Târgu Jiu, sunt sute de copii afectaţi. 

de Diana Speretoiu

la 13.08.2024 , 18:07

Se lucrează de zor într-unul dintre cele mai mari licee din Târgu Jiu. Şcoala a intrat în şantier de aproape trei luni şi mai durează până când îşi va schimba înfăţişarea. Lucrările care se realizează sunt complexe şi ar trebui să fie gata până în toamna anului viitor. Până atunci, elevii care învaţă în colegiu vor fi mutaţi în alte unităţi de învăţământ.

Şantiere deschise în şcoli, elevi relocaţi în alte unităţi

Cu bani europeni, se fac lucrări pentru eficientizarea energetică a clădirii urmând să fie înlocuit şi mobilierul şcolar.

Vezi și

"Placarea cu vată bazaltică pe exterior, schimbarea termopanelor cu tripane, scoaterea pardoselelor de la parter şi pusă vată bazaltică, izolaţie, folie", spune Marian Neagoe, şef şantier. 

Pe acelaşi subiect

"Reabilităm corpul de şcoală, cantina, o să intrăm curând şi cu internatul. O să mergem în continuare pe spaţii alocate de liceele care ne-au găzduit şi până acum. Anul trecut, am avut 862 de elevi. Anul acesta, aproximativ la fel – 863", a spus Marinela Pârvulescu, director adjunct liceu.

În aceeaşi situaţie, este şi o grădiniţă. Lucrările vor fi gata abia în iulie, anul viitor. În doi ani, aproape toate unităţile de învăţământ din oraş vor intra, pe rând, în şantier. 

"Unele sunt în execuţie. La altele, am decalat puţin termenele pentru că avem o problemă. Unde intrăm în reabilitare, copiii şi profesorii trebuie dislocaţi din clădirea în care se realizează lucrările în alte clădiri. Nu era normal ca toate clădirile să intre în acelaşi timp în reabilitare şi am făcut un program în aşa fel încât când se finalizează una, să poată fi folosită şi să intre următoarea", spune Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu.

Ca să nu încurce prea mult şcoala, firmele de construcţii au adus mai mulţi muncitori pe şantier în speranţa că vor termina lucrările mai devreme decât aveau în plan.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri economice » Zeci de şcoli se află încă în plin şantier, la mai puţin de o lună de începerea orelor. Unde vor învăţa copiii din septembrie