Antena Meniu Search
x

Zoom a cumpărat furnizorul de cloud Five9 pentru aproape 15 miliarde de dolari. Caută noi surse de venituri post-pandemie

Zoom, platforma de teleconferință video care a cunoscut o creștere explozivă în pandemie, odată cu telemunca, va cumpăra Five9 pentru 14,7 miliarde de dolari, relatează Bloomberg. Zoom și-a propus achiziționarea unui furnizor de servicii cloud care ar putea susține populara aplicație. Five9 este un furnizor de servicii smart-cloud, cu clienți precum Under Armour, Lululemon Athletica sau Olympus Corp.

de Redactia Observator

la 19.07.2021, 14:45

Zoom a cumpărat furnizorul de cloud Five9 pentru aproape 15 miliarde de dolari. Caută noi surse de venituri post-pandemie
Zoom - Profimedia

Zoom a anunțat duminică că achiziționează Five9 pentru 14,7 miliarde de dolari. Aceasta este prima achiziție în valorea de miliarde de dolari realizată de Zoom și vine în timp ce compania dorește să se extindă dincolo de aplicația de teleconferințe. 

Acordul vine în contextul în care compania se pregătește pentru o lume post-pandemică, cu angajați care se întorc la birou. Este al doilea cel mai mare acord tehnologic din SUA în acest an, după ce Microsoft a cumpărat Nuance Communications pentru 16 miliarde de dolari.

„Căutăm continuu modalități de a ne îmbunătăți platforma, iar Five9 este o potrivire naturală care va oferi clienților noștri și mai multă fericire și valoare”, a declarat CEO-ul Zoom, Eric Yuan. Tranzacția urmează să fie finalizată în prima jumătate a anului 2022. Five9 va deveni o divizie a Zoom.

Zoom caută noi surse de venituri

Pe acelaşi subiect

Conform unui acord acceptat de consiliile de administraţie ale celor două companii, acţionarii Five9 vor primi 0,5533 acţiuni Zoom ordinare clasa A pentru fiecare titlu Five9. Pe baza cotaţiei înregistrată vineri seară de acţiunile Zoom aceasta înseamnă un preţ de 200,28 dolari pentru fiecare acţiune Five9, adică o primă de 13%, iar valoarea tranzacţiei se ridică la 14,7 miliarde de dolari.

Zoom a fost din ce în ce mai folosit în pandemie la începutul anului 2020, devenind omniprezent pe măsură ce oamenii care erau forțați să stea acasă de lockdown foloseau serviciul pentru a se conecta de la distanță fie că era vorba de serviciu, școală, prieteni sau familie. 

Însă investitorii s-au arătat îngrijorați în acest an dacă această creștere va continua pe măsură ce vaccinările cresc și lockdown-urile sunt ridicate. Acțiunile Zoom au crescut de cinci ori în 2020, iar capitalul său de piață a depășit 100 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. 

Ce este Five9

Și Five9 este o poveste de succes în pandemie. Operatorul de call centere a cunoscut o creștere rapidă la începutul anului 2020, pe măsură ce a crescut cererea pentru tehnologia call center care permite reprezentanților să-și facă treaba de acasă. Companiile au fost obligate să se adapteze rapid la toate tipurile de software cloud, inclusiv pentru centrele lor de contact.

Veniturile Five9 au urcat cu 33% la 435 milioane dolari anul trecut. CEO-ul Rowan Trollope a declarat că Five9 a semnat recent două dintre cele mai mari contracte ale sale  așteptându-se să genereze împreună anual peste 20 de milioane de dolari. „Nu mai trebuie să convingem clienții că cloud-ul este o opțiune mai acceptabilă. Pur și simplu sar pe ea”, a declarat acesta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Zoom a cumpărat furnizorul de cloud Five9 pentru aproape 15 miliarde de dolari. Caută noi surse de venituri post-pandemie