Antena Meniu Search
x

Video Adio lecții pe Zoom și școală online, toți elevii din București se reîntorc în bănci. Părinții, luați prin surprindere de toate schimbările

Adio întâlniri pe zoom care se blochează, la revedere lecţii în care toată lumea vorbeşte! După mai bine de şapte luni, toţi elevii din Bucureşti se întorc în bănci. Nu pentru mult timp şi de data aceasta nu din cauza pandemiei. Peste o lună vine vacanţa mare.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 17.05.2021, 19:21

Vezi și

Vestea mult aşteptată de cei 250.000 de elevi, dar şi de părinţii acestora, vine după ce cazurile de coronavirus din Capitală au scăzut astăzi sub 1 la mia de locuitori. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Este vorba despre elevii claselor a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 9-a, a 10-a şi a 11-a din Bucureşti. Ar putea să revină de miercuri cel mai devreme. Sperăm să avem şi mâine o confirmare a trendului descendent al ratei de infectare în Bucureşti.  

De la reluarea cursurilor, participau fizic la ore doar copiii din ciclul primar şi adolescenţii din clasele terminale: a 8-a, a12-a şi a 13-a. Peste două zile însă nu vor mai fi organizate ore online. Elevii nu vor putea să lipsească de la şcoală decât dacă au un motiv bine întemeiat sau simptome de Covid. 

Gianina Georgescu, purtător de cuvânt ISMB: Şcolile sunt pregătite, aşteptăm să revenim la normalitate. 

Nu la fel de pregătiţi sunt părinţii, luaţi prin surprindere de toate schimbările.

Gabriel Chicioreanu, secretar general Federația Națională a Asociațiilor de Părinți: Este destul de dificil ca părinţii să se organizeze de pe o zi pe alta în condiţiile în care o parte stăteau cu ei acasă şi o altă parte mergea la muncă. Mai beneficiază de circa 5-6 săptămâni de predare. Hai să spunem 6 săptămâni.

În plus, ultimele două săptămâni sunt dedicate mai mult definitivării situaţiei şcolare. Elevii şi părinţii nu trebuie să uite că masca este în continuare obligatorie atât la cursuri, cât şi în apropierea şcolii. Epidemiologii cred că ar fi bine să se vaccineze şi tinerii peste 16 ani. Chiar dacă fac o formă uşoară a bolii, dacă sunt imunizaţi nu îşi îmbolnăvesc rudele, prietenii sau colegii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Adio lecții pe Zoom și școală online, toți elevii din București se reîntorc în bănci. Părinții, luați prin surprindere de toate schimbările