Antena Meniu Search
x

Absolvenții Facultăţii de Medicină din Bucureşti au depus jurământul lui Hippocrate

Peste o mie de absolvenţi ai Facultăţii de Medicină din Bucureşti au aruncat pălăriile în aer şi au depus jurământul lui Hippocrate. Viitorii medici au promis că vor avea grijă de pacienţi în spitalele din România chiar dacă nu au cele mai bune condiţii de muncă.

de Redactia Observator

la 29.09.2019, 00:49

Vezi și

Peste o mie de absolvenţi ai Facultăţii de Medicină din Bucureşti au aruncat pălăriile în aer şi au depus jurământul lui Hippocrate. Viitorii medici au promis că vor avea grijă de pacienţi în spitalele din România chiar dacă nu au cele mai bune condiţii de muncă. Şi profesorii lor au confirmat-o - sistemul medical românesc nu e cum ne dorim să fie. După un exod care ne-a lăsat fără mii de cadre medicale în ultimii ani, salariile duble îi fac pe rezidenţi să se gândească de două ori cand vine vorba de ofertele din străinătate.

Siguri pe ei şi cu mai multe speranţe în sistemul medical, cei mai mulţi absolvenţi spun cu mâna pe inimă că vor să rămână în ţară să profeseze. Recunosc că sunt nemulţumiţi de condiţiile din spitale, dar speră să schimbe chiar ei asta în viitor:

După creşterile salariale de anul trecut, un medic rezident câştigă între 3 mii şi peste 5 mii de lei, în funcţie de sporurile pe care le obţine. Peste hotare, însă, veniturile sunt între 1.500 şi 2.000 de euro. Iar ca medic specialist pot ajunge uşor la salarii între 10 mii şi 50 de mii de euro.

În afară de bani, familia şi prietenii sunt un factor important în alegerea drumului în viaţă. Chiar dacă facultatea de medicină înseamnă şase ani de studii,

Acum îi aşteaptă încă un val de emoţii. Examenul de rezidenţiat de luna viitoare le va decide cariera.

Specializările radiologie, cardiologie, terapie intesivă, deramatologie şi psihiatrie sunt printre cele mai populare printre absolvenţi. Iar România are nevoie de zeci de mii de astfel de specialişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Absolvenții Facultăţii de Medicină din Bucureşti au depus jurământul lui Hippocrate