Antena Meniu Search
x

Video Absolvenţii de Politehnică au sărbătorit terminarea studiilor: "Consider că am ales echilibrul perfect între învăţat şi relaxare"

Viitorii ingineri au sărbătorit cu foc de artificii absolvirea facultăţii. Şefii de promoţie ai Universității Politehnica din București s-au adunat în curtea instituţiei şi au aruncat cu tocile în aer. Este generaţia care va schimba România, i-au lăudat profesorii. De acum înainte, vor fi vânaţi de angajatori. Absolvenţii de Politehnică au printre cele mai mari şanse de a se angaja imediat ce termină studiile.

de Redactia Observator

la 11.07.2021, 09:07

Vezi și

A fost sărbătoare mare, ieri seară, în curtea Universităţii Politehnica din Bucureşti. După patru ani petrecuţi pe băncile facultăţii, viitorii ingineri sunt pregătiţi să îşi înceapă carierele.

Mihnea Costouiu, rector Universitatea Politehnică din Bucureşti: "Le spun astăzi că ei sunt viitorul, fără ei nu se poate. Sunt cei mai buni oameni pe care şcoala îi dă în acest moment societăţii. Aşteptăm circa 15.000 de locuri de munca la finalul acestui an calendaristic pentru aceasta generatie de tineri". 

Ceremonia s-a organizat cu respectarea măsurilor de siguranţă impuse de pandemie. De aceea au participat doar şefii de promoţie, nu toţi cei aproape patru mii de absolvenţi. 

Studentă: "Chiar sunt foarte fericită pentru ca asta era cea mai mare frică a mea, ca nu o să putem să ne reîntâlnim la finalul acestor ani".  În toiul distracţiei, absolvenţii s-au gândit şi la trecut, dar şi la viitor.

Pe acelaşi subiect

La final de facultate, la început de drum 

Şef Promoţie 2021- reporer: - "Consider că am ales echilibrul perfect între învăţat şi relaxare, între interacţiuni sociale şi multă muncă". 

- Ce îţi doreşti să faci în continuare.

- Să evoluez, să fac un master in inteligenta artificiala şi, desigur, să îmi găsesc de muncă.

Alături de absolvenţi au fost profesorii, dar şi părinţii. Ecaterina Andronescu, profesor: "Sunt importanţi pentru noi, pentru că din ei facem selecţia viitoarelor cadre didactice".

Mamă: "Face parte dintr-o generație deosebita care știe să-și exploateze, efectiv, toate șansele". 

Absolvenţii facultăţilor de inginerie sunt printre cei mai căutaţi pe piaţa muncii. Peste 80 la sută dintre ei se angajează imediat ce ies de pe băncile şcolii. Rata de angajare în rândul celor cu masterat creşte la 90 la sută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Absolvenţii de Politehnică au sărbătorit terminarea studiilor: "Consider că am ales echilibrul perfect între învăţat şi relaxare"